ENEL confirmat in indicii ECPI sustenability

Enel S.p.A. (“Enel”) a fost inclus pentru a noua oară în prestigioasa serie de indici ECPI Sustainability, care evaluează companiile în baza performanței de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). ECPI citează atitudinea strategică clară a Enel pe termen lung, practici solide de gestionare operațională și măsuri pozitive în abordarea nevoilor sociale și de mediu drept motive ale includerii sale în indici.

Grupul a fost inclus în patru indici ECPI:

  • ECPI Global Renewable Energy Equity Index, care selectează cele mai mari 40 de companii evaluate din punct de vedere ESG, active în producția sau comercializarea de energie din surse regenerabile;
  • ECPI Global Megatrend Equity Index, care include companiile care reușesc cel mai bine să profite de oportunitățile oferite pe termen lung de trendurile macroeconomica globale;
  • ECPI Euro ESG Equity Index, care este include 320 de companii cu cea mai mare capitalizare de piață din zona euro care îndeplinesc criteriile ESG ale ECPI
  • ECPI World ESG Equity Index, un punct de de referință al companiilor pe piețe dezvoltate care îndeplinesc criteriile de ESG ale ECPI.

 

Seria de indici ECPI a fost proiectată pentru a oferi un instrument esențial pentru analiza de risc și performanța companiilor în ceea ce privește activitățile legate de ESG și pentru a evalua performanța managerilor de active bazate pe durabilitate. Criteriile de responsabilitate socială utilizate pentru selectarea elementelor constitutive ale indicilor “permit investitorilor să își exprime interesul în problemele legate de durabilitate și să le poziționeze pe agenda companiei.

În plus față de ECPI, Enel este inclus în alți indici de durabilitate din lume, inclusiv Dow Jones Sustainability World Index, indicele FTSE4Good, indicii Euronext Vigeo-EIRIS, indicii STOXX Global ESG Leaders și Carbon Disclosure Leadership Index.

Angajamentul Enel de a oferi cele mai înalte standarde de durabilitate a atras un interes tot mai mare din partea fondurilor de investiții responsabile din punct de vedere social (SRIs): pe baza celor mai recente date la 31 decembrie, 2015, SRIs dețin 7,7% din acțiunile totale ale Enel (5,9% la sfârșitul anului 2014 ), respectiv 10,3% din free-float-ul companiei (8,6%, la 31 decembrie, 2014).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *