Inovații semnificative: prima întâlnire din cadrul “jumpthegap talk” în București

Prima întâlnire cu profesioniști, arhitecți și designer deopotrivă, dar și cu studenți se va ține la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, în care se va prezenta competiția care anul acesta a pregătit premii totalizând 26.000 euro.

Discuția va fi dusă între cei doi invitați speciali designerul Valentin Vodev, membru al juriului internațional, și arh. Justin Baroncea, într-o discuție moderată de Constantin Goagea, arhitect și redactor șef al revistei Zeppelin.

Inovație semnificativă. Oportunități oferite de design și arhitectură în soluționarea adevăratelor nevoi ale oamenilor.

Unde: UAUIM (str Academiei, nr 18-20, București)

Când: 22 februarie 2017

Ora: 18:00
Prima sesiune din cadrul “jumpthegap” are loc la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, sala Frescelor, pe 22 februarie, sub denumirea de “Inovație semnificativă: Oportunitățile oferite de design și arhitectură în soluționarea adevăratelor nevoi ale oamenilor.”

Jumpthegap talk” reprezintă o serie de întâlniri cu profesioniști renumiți, din domeniul design-ului și al arhitecturii, ce își vor împărtăși propriile viziuni. Astfel de întâlniri au loc în diferite orașe din jurul lumii, pentru promovarea competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca, companie care anul acesta sărbătorește 100 de ani, în colaborare cu Centrul de Design Barcelona.

Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru juriului jumpthegap și designer recunoscut internațional, cu birouri în Bulgaria și Austria, care va vorbi desper design, provocările în a găsi inspirația în jurul nostru pentru a găsi soluții aplicabile la problemele curente cu care se confruntă populația. Alături de el va fi arhitectul roman Justin Baroncea, corespondent al revistei spaniole Arhitectura și profesor la școala BAC-FPC Barcelona. Discuția va fi moderată de Constantin Goagea, arhitect și directorul revistei Zeppelin.

Competiția din acest an cumulează premii de 26.000 de euro astfel:

  • Categoria pentru studenți – 10.000 euro
  • Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 euro
  • Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 euro

Tinerii se pot înscrie în competiție până la data de 15 martie, urmând să își înscrie proiecte în competiție până la data de 19 aprilie.

Anul trecut s-au înscris în competiție 3.700 de participanți. România a înregistrat un număr record de participanți, având 12 proiecte înscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, țara noastră a ocupat locul 12 în topul competiției după numărul de participanți. Și în ediția anterioară, startul înscrierilor a fost marcat în România printr-o conferința organizată de Roca în octombrie 2015 când designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, a vorbit studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu despre competiție.

Primele sesiuni din cadrul “jumpthegap talk” vor avea loc, în prealabil, la Sofia (Expo Bath) și în Barcelona (Roca Gallery în Barcelona) pe 21 și 23 februarie. Evenimentul de la Sofia îl va avea avea invitat tot pe Valentin Vodev, acesta fiind originar din Bulgaria, iar cel din Barcelona reunește trei membri din juriu: Benedetta Tagliabue, arhitect și director la Estudio Miralles Tagliabue EMBT; Isabel Roig, director al BCD și Josep Congost, director de design și inovație la  Roca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *