IGSU: Proiectul “Salvator din pasiune” continua

Proiectul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – „Salvator din pasiune” – continuă, la nivel naţional. Aceasta datorita interesului crescut pe care cetățenii l-au manifestat încă de la lansare si care  a condus la reanalizarea posibilităților instituționale și identificarea soluțiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice.

Lansat în luna mai a anului trecut, programul urmărește valorificarea și susținerea activităţilor de voluntariat. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

O parte dintre inspectoratele județene pentru situații de urgență au demarat deja etapele ce presupun recrutarea și înscrierea solicitanților.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi gasite pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *