Paravion: Românii plătesc, în medie, 300 de euro pentru mini-vacanța de Valentine’s Day

Cuplurile care doresc să petreacă Ziua Îndrăgostiților în afara țării aleg, cu preponderență, city break-uri în capitalele sau marile orașe europene. Potrivit Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România, bugetul mediu alocat de către îndrăgostiți pentru un weekend romantic în Europa se ridică la 300 de euro de persoană. Turiștii români care aleg să petreacă mini-vacanța de Ziua Îndrăgostiților în afara țării au la dispoziție o paletă largă de destinații romantice, avantajoase ca preț. Potrivit datelor Paravion, cele mai vândute destinații de Valentine’s Day în acest an rămân, în continuare, capitalele europene Paris și Roma. Dacă anul trecut Istanbul și Amsterdam se regăseau în preferințele românilor, anul acesta le iau locul în top Praga, Barcelona, Veneția și Londra.

„Deşi, comparativ cu anii trecuți, biletele de avion către aceleași destinații sunt mai ieftine în această perioadă, mulți dintre turiști preferă să investească mai mult în cazare sau servicii suplimentare. Aceștia aleg fie o cameră de hotel superioară, fie un hotel mai bun, fie servicii extra, precum o cină romantică, șampanie sau un buchet de flori în cameră. Astfel, prețul mediu al unui city break de Ziua Îndrăgostiților s-a menținut la un nivel similar cu cel de anul trecut”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Bugetul mediu alocat de turiștii români anul acesta pentru un sejur romantic de Valentine’s Day se ridică la aproximativ 300 euro de persoană, sumă care acoperă biletele de avion tur-retur și trei nopți de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. Majoritatea mini-vacanţelor au fost achiziţionate de tinerii cu vârstele cuprinse între 27 și 35 de ani. De asemenea, conform datelor companiei, un procent de aproximativ 65% din cei care solicită acest tip de city break este reprezentat de bărbați. Cei mai romantici români sunt bucureștenii, urmați de clujeni, timișoreni și ieșeni. Astfel că, aproximativ 80% din totalul celor care aleg să călătorească de Valentine’s Day vor zbura din București, iar din Timișoara – cca. 7%, Cluj-Napoca – aproximativ 7% și Iași – cca. 4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *