Cemacon închide 2016 cu un avans de 28% a cifrei de afaceri

Al doilea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieței din Transilvania, Cemacon a avut cel mai bun an din istoria sa, înregistrând creşteri record şi reuşite importante in 2016. Cifra de afaceri netă a crescut cu 28%, iar profitul operațional (EBITDA) depăşeşte 16 milioane de lei. Este al şaselea an consecutiv de creştere, cifra de afaceri brută atingând pragul de 20 milioane de euro. Avansul a venit pe fondul creșterii pieței materialelor de construcții.

“Închidem un an spectaculos, 2016 fiind cel mai bun an din istoria CEMACON. Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ținta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% a cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piață, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente față de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară. În condițiile unei evoluții pozitive a pieței, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătățit, astfel, poziția la nivel național, iar statutul de lider al pieței din Transilvania este puternic consolidat”, a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Veniturile operaționale au crescut cu 16%, componentele principale fiind vânzarea de produse finite şi cea de marfă, unde s-a inregistrat o dinamică puternic pozitivă. Ambele facilități de producție au funcționat la capacitate 100%, iar operarea fabricii de la Zalău timp de 12 luni în 2016, fața de 9 luni în 2015, a contribuit substanțial la expansiunea afacerii, generând totodată şi creşterea cheltuielilor operaționale cu 12%. Pentru 2017, CEMACON îşi propune consolidarea business-ului şi a poziției de jucător de top pe piața materialelor de construcții prin creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, menținerea poziției de lider al pieței de cărămidă din Transilvania, realizarea de investiții pentru susținerea creşterii şi continuarea valorificării activelor aparținȃnd CEMACON Real Estate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *