Kaspersky Lab obține mai multe premii de la AV-TEST

Furnizorul de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab s-a clasat pe primul loc la testele din 2016, cu o serie de premii pentru “cel mai bun produs din clasa sa”, acordate soluțiilor sale de securitate endpoint și pentru companii mici, în ultima serie de review-uri făcute de institutul independent de securitate IT, AV-TEST. Aceste recunoașteri confirmă abordarea HuMachine, pe care Kaspersky Lab o are în combaterea amenințărilor de securitate cibernetică: îmbinarea muncii oamenilor și a sistemelor bazate pe învățare automatizată (machine learning) pentru sistemele de detecție a programelor malware. Soluțiile care au primit recunoașterea AV-TEST sunt Kaspersky Endpoint Security for Business, la categoriile “Best Protection” și “Best Usability” și Kaspersky Small Office Security (“Best Protection”, “Best Performance” și “Best Usability”).

“Rezultatele bune obținute de Kaspersky Lab sunt rezultatul comun al cunoștințelor experților noștri și al eficienței algoritmilor bazați pe machine learning”, spune Timur Biyachuev, Director, Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. “Laboratoarele independente cum sunt AV-Test plasează în mod constant produsele Kaspersky Lab pe primele poziții, ca urmare a acestui fapt. Cunoașterea în profunzime a amenințărilor ne ajută să dezvoltăm algoritmi unici de machine learning, care protejează împotriva unor atacuri noi, pe baza unor indicatori complecși despre intenție și comportament.”

În plus, produsul pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security, a obținut titlul “Best Performance” și “Best Usability”, în ultima serie de teste. Un alt premiu a fost acordat soluției Kaspersky Virus Removal Tool, la categoria “Best Repair”. Testele comparative, care au avut loc în 2016, evaluează produsele la patru categorii – protecție, performanță, utilizare și reparare. Toate aspectele care țin de protecția sistemelor sunt testate cu ajutorul unor proceduri complexe, într-o multitudine de feluri, inclusiv prin simularea unor scenarii de atac, cum sunt cele de tip “zero-day” și observând influența programului de securitate asupra utilizării întregului sistem. Numărul total de premii obținute, incluzându-le pe acestea din 2016, a ajuns acum la 100. Pentru a marca certificatul AV-TEST cu numărul 100, Kaspersky Lab a mai primit un premiu special, fiind prima companie care ajunge la această performanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *