Noul Seat Ibiza: Design nou și mai mult spațiu

Cel mai important model al brandului spaniol SEAT are un design complet nou, dar cu acelaşi spirit veşnic tineresc, funcţional, sportiv şi confortabil. Reuşeşte acest lucru datorită unor trăsături noi care reflectă caracterul distinctiv al mărcii SEAT, păstrând ADN-ul mărcii, dar cu forme mai ascuţite şi sportive, modelul fiind caracterizat de suprafeţe mai profilate, accentuate, atractive şi fluide. Cea de a cincea generaţie a SEAT Ibiza îşi va face debutul public la Salonul Auto de la Geneva în luna martie 2017, iar vânzările vor începe în iunie. Noul SEAT Ibiza este o maşină complet nouă, creată cu un obiectiv ambiţios: de a parcurge un pas înainte în materie de siguranţă, design, performanţă şi confort. Acest uriaş salt de calitate a devenit posibil datorită noii platforme modulare MQB A0. Noul SEAT Ibiza este primul model din grupul Volkswagen care utilizează această platformă, fapt care subliniază importanţa SEAT în cadrul grupului şi oferă nenumărate avantaje.

Introdus în anul 1984, Ibiza a devenit un model emblematic al brandului SEAT. Această maşină este cel mai vechi model şi, în acelaşi timp, cel mai bine vândut model din gama SEAT, cu peste 5,4 milioane de unităţi comercializate. Ibiza este unul din cei trei piloni ai companiei, alături de Leon şi Ateca, pe care SEAT se bazează pentru a-și contina evoluţia de succes şi în viitor. Mai compact, mai spaţios, mai eficient Spaţiul interior al noului SEAT Ibiza a crescut într-un mod impresionant, iar întreaga maşină este mult mai robustă şi mai sigură. Comparativ cu modelul anterior, lungimea (-2 mm) şi înălţimea (-1 mm) sunt minimal modificate. Totuşi, noua generație este semnificativ mai lată, și anume cu 87 mm. De asemenea, datorită utilizării platformei MQB A0 ampatamentul ajunge la valoarea de 2.564 mm (+95 mm).

Toate motoarele disponibile pentru noul SEAT Ibiza îndeplinesc standardele de emisii Euro 6 şi excelează la capitolul performanţă, datorită caracteristicilor remarcabile, autonomiei mari şi emisiilor reduse. Sunt disponibile trei motoare pe benzină cu blocul motor şi cilindrii fabricaţi din aluminiu. Prima opţiune este motorul 1.0 TSI cu trei cilindri şi 95 sau 115 CP, dotat cu turbocompresor, intercooler şi injecţie directă. Un nou motor 1.5 TSI cu patru cilindri şi 150 CP va fi disponibil la sfârşitul lui 2017. Motoarele 1.6 TDI cu consum redus vor fi disponibile în trei variante de putere: 80, 95 şi 115 CP. În sfârşit, noua platformă MQB A0 permite noii Ibiza să ofere un motor 1.0 TSI cu gaz natural comprimat (CNG) cu 90 CP.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *