DHL: Vânzările cu amănuntul la nivel global ar creşte cu o rată medie anuală de 25%

DHL Express, liderul mondial în servicii de curierat expres internaţionale anunţă publicarea unui studiu care subliniază oportunitățile de creştere semnificativă pe care le au retailerii şi producătorii care își vând online, la nivel internaţional, produsele lor. Raportul – care se numeşte The 21st Century Spice Trade: A Guide to the Cross-Border E-Commerce Opportunity – analizează în detaliu pieţele şi produsele cu cel mai mare potenţial de creştere, motivațiile şi preferinţele clienților care fac achiziții internaționale online şi factorii de succes pentru comercianții care vând cu amănuntul online şi care doresc să se extindă în străinătate. Studiul se concentrează, în special, pe oportunitățille pe care le au cei care oferă produse şi servicii premium, de o valoare mai mare, şi care reprezintă un procent semnificativ mai mare din totalul comenzilor online internaţionale.

“Transportul internațional este mult, mult mai ușor decât cred mulți dintre comercianții cu amănuntul, iar noi vedem în fiecare zi impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra creșterii afacerilor clienților noștri”, a declarat Ken Allen, CEO-ul, DHL Express.

Comerţul online în afara graniţelor, arată raportul, oferă oportunități de creştere importante care, în marea majoritate a cazurilor, nu sunt disponibile şi în alte piețe de retail: volumele vânzărilor cu amănuntul la nivel internațional se preconizează că vor creşte cu o rată medie anuală de 25%, între 2015 și 2020 (de la 300 miliarde de dolari la 900 de miliarde) – adică de două ori mai repede, comparativ cu ritmul de creștere al comerțului electronic intern. Totodată, retailerii online îşi vor creşte vânzările cu 10-15%, în medie, doar prin extinderea portofoiului lor de produse şi către clienți internaționali, ofertând şi în afara graniţelor. De o creştere şi mai mare beneficiază cei care includ servicii premium: comercianții cu amănuntul şi producătorii care au inclus o opțiune de transport rapid în platformele lor online au crescut de 1,6 ori mai rapid, în medie, faţă de alți jucători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *