Sanctuarul Urşilor din Zărneşti, live cu Axis Communications

Sanctuarul din Zărneşti poate fi vizitat aproape tot timpul anului, însă, pe măsură ce acest proiect a luat amploare, a crescut şi numărul persoanelor ce îşi doreau să poată vedea urşii de la distanţă, oricând, de oriunde. Astfel, Axis Communications  şi Brahms International  au venit în ajutorul asociaţiei „Milioane de prieteni“  şi au implementat soluţia Camstreamer  de transmitere de imagini video în timp real.

Sanctuarul “LIBEARTY” a fost creat, în urmă cu 12 ani, tocmai pentru salvarea urşilor ţinuţi în captivitate, în condiţii improprii, în diferite grădini zoologice sau așa-zise ferme deţinute de persoane fizice. Este un proiect ce a prins viaţă datorită implicării asociaţiei „Milioane de prieteni“, în parteneriat cu World Animal Protection si Primaria Zarnesti, care a concesionat terenul necesar, pentru o perioadă de 49 de ani.

De la deschidere şi până în prezent și-au redobândit demnitatea 95 de urşi, iar sanctuarul Libearty din Zărneşti a devenit cea mai mare rezervație pentru urși bruni din întreaga lume. În acest moment, 85 de urşi trăiesc aici o viață liniștită. Ei se bucură de trei ţarcuri mari, unde au fost amenajate piscine și bârloguri, care le oferă un habitat apropiat de cel natural și șansa să uite suferințele pe care le-au îndurat, înainte să fie salvați.

Streamingul este disponibil datorita camerei AXIS P1365-E. Aceasta poate transmite imagini Full HD, la 50/60fps-uri, în format H.264 şi Motion JPEG. Modelul este potrivit pentru instalarea la exterior, oferind imagini clare atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, graţie iluminatorului IR Axis T90B30.

Modelul AXIS P1365-E este, de asemenea, o cameră rezistentă la temperaturi extreme, funcţionând fără niciun fel de problemă chiar şi la -40 de grade Celsius, graţie tehnologiei Arctic Temperature Control.

Pentru transmisia live s-a instalat aplicația CamStreamer. Dezvoltată de compania NetRex, aplicația permite transmiterea de streaming-uri video către Youtube sau către alte platforme asemănătoare și nu necesită prezența unui encoder sau a unui PC. Întreaga procesare se realizează direct de către platforma hardware a camerei Axis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *