Vast Resources își concentrează investițiile în business-ul din România

Vast Resources, compania minieră listată la bursa din Londra, începe anul 2017 cu un obiectiv clar: dezvoltarea proiectelor miniere pe care le deține și administrează în România, în județele Suceava și Bihor. În acest context, Vast Resources a obținut 4 milioane de dolari din vânzarea a 49.9% din acțiunile pe care le deține la minele din Zimbabwe și a semnat pentru un împrumut de alte 4 milioane de dolari. Majoritatea acestor bani plănuiește să îi investească în țara noastră. Decizia de finanțare și dezvoltare a proiectelor din România este ca urmare a rezultatelor bune pe care compania le-a înregistrat în ultimii doi ani în țara noastră. Vast Resources va continua să dețină controlul operațional asupra minelor din Zimbabwe, dar plănuiește ca în acest an să-și concentreze eforturile și investițiile asupra proiectelor cu potențial ridicat: minele polimetalice românești.

„Am fost mereu de părere că România este o țară cu un potențial enorm în multe industrii, printre care și cea minieră. În momentul de față este o prioritate pentru Vast Resources să investească în mina din județul Suceava, pe care ne dorim să o extindem, să o mdernizăm și să o transformăm într-una dintre cele mai mari mine de cupru din Europa,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și director executiv al Vast Resources România.

Așadar, Vast Resources plănuiește să crească investițiile din România, pentru a asigura accelerarea dezvoltării activelor deținute în țara noastră. Pe lângă extinderea minei din Mănăila, compania plănuiește să continue procesul de ecologizare a iazurilor de decantare din zona Fâneața și să demareze lucrările la mina din Băița Plai. În plus, ambele mine vor trece printr-un proces de modernizare, pentru siguranța personalului, cât și calitatea înaltă a minereului procesat. Acestea reprezintă două dintre principalele puncte de interes ale companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *