Hornbach a investit peste 3 milioane euro in specializarea personalului

Hornbach a investit, in cei 9 ani de activitate pe piata din Romania, peste 3 milioane de euro pentru pregatirea angajatilor. In acest moment, Hornbach are peste 700 de angajati, din care circa 650 in magazine. Rata medie anuala de fluctuatie a personalului este sub 4%, fiind astfel mult mai mica fata de cea intalnita, in medie, in sectorul de retail. De asemenea, peste 59% dintre angajati se afla in companie de mai mult de 3 ani si jumatate. Miscarea are loc in contextul unui avans accelerat al vanzarilor retailerilor.

„La Hornbach este esentiala capacitatea angajatilor de a putea raspunde oricarui client, indiferent de raionul de care se ocupa, si de a oferi o consiliere pe masura. Astfel, toti angajatii noi beneficiaza atat de traininguri standard, cat si specifice, deoarece ne dorim sa fim permanent in topul preferintelor clientilor atunci cand vine vorba de consilierea specializata oferita de personalul nostru”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach Romania.

Printre cele mai importante cursuri pe care le urmează orice angajat Hornbach înainte de a intra, practic, în atribuțiile fișei de post, se numără școlarizările specifice, cum sunt cele în domeniul acvaristicii, al plantelor, cursuri pentru obținerea autorizației de conducere a motostivuitorului, precum și orientare în ceea ce privește procesul de furnizare și comercializare a produselor marcă Hornbach și referitoare la gestionarea și încasarea mărfii. La acestea se adaugă şcolarizările standard, precum cele în domeniul vânzării şi cele privind procesele specifice Hornbach.

Ținând cont de aceste aspecte, trainingurile se desfășoară atât în sediul central al Hornbach, cât și în magazine. De asemenea, în funcție de evoluția pieței și a produselor noi în sortiment, școlarizările pot fi susținute și de către furnizori, în cadrul magazinelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *