Grampet creşte numărul acţiunilor achiziţionate la Polisano

Grampet Grup anunţă majorarea acţiunilor deţinute la fabrica de oncologice Polisano la 19,99%, de la 15,5%, prin cumpărare directă de la proprietar.

Spre deosebire de preluarea primei tranşe de 15,5% din acţiuni, care s-a făcut printr-o infuzie de capital, această nouă parte de 4,4% a fost achiziţionată de grupul Grampet deţinut de Gruia Stoica, prin cumparare directa de la proprietar.

Am cântărit cu atenţie şi am decis să investim pentru ca Polisano este un nume pe piaţă, iar fabrica de oncologice are potenţial. Este cumva o situaţie ideală: un start-up cu potenţial şi cu un nume deja cunoscut. Iau în calcul diversificarea portofoliului de investiţii al grupului Grampet; este deci foarte posibil să mai fie astfel de investiţii, în zone diferite de activitate, însă focusul rămâne pe feroviar. Mi se pare foarte bine că există şi dorinţa de investiţii şi capital românesc care să susţină afaceri româneşti, cum este Polisano; acesta este un lucru bun într-un moment in care capitalul străin este in expansiune şi sunt tot mai puţine afaceri româneşti”, a declarat Gruia Stoica.

Polisano Pharmaceuticals este o investiție de 70 de milioane de euro din 2015. Fabrica are o suprafață de 33.000 metri pătrați, cu echipamente și linii de fabricație de ultimă generație şi o capacitate de producție echivalentă a 682 milioane de unități farmaceutice.

Grampet este un grup de firme cu capital integral românesc, creat în anul 1999 de către fraţii Gruia Stoica şi Vasile Didilă. Grupul Grampet cuprinde Grup Feroviar Român, cel mai important operator privat de transport feroviar din România şi mai multe companii din domeniul proiectării, producerii, reparării, modernizării de material rulant cum sunt Electroputere VFU, Reloc Craiova, Reva Simeria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *