Peste 1300 de turiști au vizitat in ultimele trei zile Complexul de Gheata


Biserica de gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită  vineri, 27 ianuarie, la -11 grade Celsius. Biserica este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, de zece ani. 

Weekendul ce tocmai s-a încheiat a constituit un vârf pentru sezonul 2016- 2017. Peste 1300 de turiști din țară și din străinătate au vizitat Complexul de gheață ce cuprinde hotelul, biserica si trei igloo-uri.

”Pentru ridicarea bisericii, meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul hotelului de gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu”, a declarat Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotelul de gheață.

Biserica de gheaţă a devenit un obiectiv turistic atractiv, fiind vizitată în fiecare an de mii de turiști din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *