Daikin sustine Acordul de la Kigal, ce previne incalzirea globala

DAIKIN sustine Acordul de la Kigali (1) Daikin sustine Acordul de la Kigali, incheiat de reprezentantii a 197 de tari, cu privire la eliminarea progresiva a consumului global de hidrofluorocarburi – HFC, gaze utilizate ȋn mod obisnuit ca agenti frigorifici. Scopul acordului vizeaza diminuarea semnificativa a incalzirii globale intrucat HFC sunt considerate gazele cu efect de sera cu cresterea cea mai rapida a consumului.

Acordul isi propune ca, pana in 2019, sa previna incalzirea globala cu pana la 0,5° C, prin reducerea consumului admisibil de HFC, actiune in concordanta cu abordarea Daikin referitoare la identificarea si introducerea timpurie a unor altenative ecologice. Astfel, compania mizeaza pe implementarea tehnologiilor si solutiilor eficiente, care contribuie la combaterea schimbarilor climatice, prin reducerea potentialului de incalzire globala (GWP) al sistemelor de climatizare si pompelor de caldura.

In Europa, reglementarile privind gazele cu efect de sera introduse in 2015 au impus restrictii privind utilizarea agentilor frigorifici cu un potential ridicat de incalzirie globala. Cu toate acestea, Daikin a integrat, inca din 2010, recomandarile stricte privind proiectarea ecologica in gama Sky Air pentru aplicatii comerciale usoare.

Daikin a fost primul producator care a identificat avantajele folosirii agentului frigorific monocomponent R-32, dand startul acestei tendinte. Cu un nivel GWP (potential de incalzire globala) de trei ori mai mic fata de R410A, noua generatie de agenti frigorifici este mai usor de folosit si de reciclat, respecta standardele internationale cu privire la siguranta si eficienta, putand fi utilizat pentru majoritatea unitatilor de aer conditionat, simple sau multi-split, precum si pentru pompele de caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *