Renault Sport Racing anunta parteneriatul cu BP si Castrol

BP şi Castrol vor furniza combustibil şi lubrifianți pentru următorul sezon de Formula 1, care va debuta în luna martie la Melbourne, Australia.

Reîntoarcerea BP şi Castrol – mărci cu o impresionantă istorie în motorsport, reprezintă o veste foarte bună şi deschide noi oportunităţi pentru echipa noastră de Formula 1. Angajamentul BP evidenţiază interesul în creştere al marilor companii multinaţionale faţă de Formula 1. Suntem foarte mândri şi motivaţi să avem un partener tehnic şi un sponsor de acest calibru”, a spus Jérôme Stoll, Preşedinte Renault Sport.

Tufan Erginbilgic, Director executiv BP Downstream, a adăugat: “Dezvoltarea tehnologiilor de înaltă calitate în domeniul combustibilului şi lubrifianților reprezintă prioritatea BP. Acest parteneriat creează oportunităţi extraordinare pentru echipele Renault şi BP de a lucra împreună şi de a ne promova tehnologiile de ultimă generaţie în lumea atât de competitivă a Formulei 1.”

“Noile reglementări referitoare la aerodinamică, deja în vigoare pentru sezonul F1 2017, vor determina cresterea exigențelor ce privesc motoarele“, a adăugat Cyril Abiteboul, CEO al Renault Sport Racing.

BP si Castrol vor fi furnizorii oficiali de combustibil și lubrifianți ai Renault Sport Formula One prin intermediul brandurilor BP Ultimate și Castrol EDGE. Cea mai recentă colaborare între cele două companii a fost în sezonul 1997, când Williams Renault a câștigat titlul la constructori şi titlul la piloți în Formula 1.

“Atât echipa de la Castrol cât și noi, cei din cadrul BP, suntem mândri să împărtășim viziunea de a transforma echipa Renault în cea mai bună echipă de Formula1. Momentul în care ne alăturăm echipei ne permite să lucram împreună pentru a găsi soluții inovatoare pentru un nou succes”,  a declarat Mandhir Singh, Director de Operațiuni BP Lubrifianți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *