Se va lansa “CONECT”- Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale

Organizatiile neguvernamentale isi pot trimite sugestiile pentru Catalogului organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență în consultare publică- CONECT, aflat în consultare publică, pana pe 2 februarie.

Obiectivele catalogului realizat de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS)  vizeaza:

  • consultarea organizațiilor neguvernamentale;
  • informarea organizațiilor neguvernamentale privind activitățile curente ale Guvernului;
  • consolidarea acestuia ca o resursă constant folosită de administrația publică pentru a comunica cu un număr cât mai mare de actori ai societății civile;
  • promovarea activității organizațiilor neguvernamentale;
  • furnizarea de informații privind activitatea organizațiilor neguvernamentale;
  • crearea unui cadru de colaborare între organizații neguvernamentale și administrația publică.

„CONECT va fi un instrument util pentru administrația publică în contextul în care apar noi actori în societate, precum întreprinderile sociale și grupurile informale de inițiativă civică. Împreună cu organizațiile neguvernamentale, acestea prin expertiza pe care o au vor contribui, în faza de preconsultare, la luarea deciziei publice. Ținem cont de avizul societății civile în dezvoltarea strategiilor de politici publice și de aceea ne dorim consultarea continuă a organizațiilor neguvernamentale ”, a declarat Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

Includerea organizațiilor neguvernamentale în catalog se poate realiza prin completarea formularului disponibil on-line pe www.dialogsocial.gov.ro.

Astfel, documentul aflat în consultare publică până pe data de 2 februarie va reprezenta o sursă primară de informare, atât responsabililor din cadrul executivului central care se ocupă de relația cu societatea civilă, cât și responsabililor cu transparența decizională, despre asociațiile și fundațiile din România, conținând date la zi cu privire la activitatea curentă a acestora, proiecte, activități și evenimente derulate.

Sugestiile organizațiilor neguvernamentale pot fi trimise pe adresa de e-mail conect@dialogsocial.gov.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *