Crucea Roșie și Telekom Romania ajută persoanele afectate de ger și zăpezile abundente

Crucea Roșie Română și Telekom Romania vor distribui alimente de bază, saci de dormit și lemne pentru foc pentru 100 de familii defavorizate din județele Călărași, Giurgiu și Ialomița. 

200 de tone de lemn, 1,2 tone de alimente de bază și 200 de saci de dormit vor ajunge în perioada următoare la familiile cu mulți copii, bătrâni singuri sau persoane cu dizabilități din satele Ulmu, Făurei și Zimbru din județul Călărași, satele Muloșești, Nicolești și Tovărășia din județul Ialomița și în mai multe cătune din comuna Izvoarele Chiriacu, județul Giurgiu.

Beneficiarii au fost selectați pe baza achetelor sociale realizate de primăriile locale. Astfel, fiecare beneficiar va primi la domiciliu 2 tone de lemn de foc taiate, 12 kg de alimente și 2 saci de dormit.

“Sprijinim comunitatea să își împărtășească experiențele și ne bucurăm că multe sunt pozitive, dar într-o situație dificilă, este important să facem mai mult. De aceea am ales să fim din nou alături de partenerii noștri sociali și, cu ajutorul echipei de voluntari Telekom, să ajungem în casele unor persoane care au rămas fără hrană și căldură în cursul acestei luni. Împreună putem arăta că ne pasă și putem fi de ajutor la timpul și în locul potrivit”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Romania.

“Lemnele pentru foc sunt esențiale în această perioadă de ger și zăpezi abundente. Din păcate, mii de familii sărace din mediul rural trăiesc în frig pentru că nu-și pot permite să cumpere lemne. Mulțumim partenerului nostru Telekom Romania care s-a alăturat și de această dată misiunii noastre umanitare. Credem că sprijinul de acum îi va ajuta pe acesți oameni să depășească perioada de iarnă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

În cadrul acțiunii de împachetare a alimentelor și de distribuire a ajutoarelor în cele trei județe, alături de voluntarii Crucii Roșii Române vor participa în calitate de voluntari și angajați ai Telekom Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *