Auchan: 400.000 de doze de aluminiu au fost colectate pentru reciclare

Can Pack Recycling, cu sprijinul Auchan România, a organizat in 15 orase campania „Și mama reciclează!”. Aproximativ 400.000 de doze de aluminiu au fost colectate de către români în primele șase luni ale acestei campanii.

Locuitorii din 15 orașe au acces, de aproape 6 luni, prin intermediul acestui proiect, la aparate de colectare a dozelor de aluminiu amplasate în 20 de hypermarket-uri Auchan. În topul localităților în care au fost strânse cele mai mari cantități de doze se numără Timișoara, Pitești, Sibiu, Ploiești, Cluj și București.

La nivel local, raportat la numărul de aparate din fiecare regiune și volumul de cutii colectate, cei din Banat și Crișana au reciclat cel mai mult în campania „Și mama reciclează!”, cu o medie de aproape 25.000 de doze colectate per magazin în șase luni.

Aceștia sunt urmați de munteni (cu o medie de aproape 21.000 de doze strânse în aceeași perioadă), ardeleni (peste 16.000 de doze în medie per centru comercial) și moldoveni (peste 13.000 de doze per hypermarket).

„Rezultatele înregistrate în primul semestru al campaniei ne-au ajutat să înțelegem mai bine atitudinea publicului larg față de reciclare. Așa cum era de așteptat, comportamentul românilor reflectă obiceiurile de consum ale acestora, cantitățile de doze colectate fiind mai mari în sezonul estival decât în lunile de iarnă. Însă indiferent de condițiile din piață care dictează decizia de cumpărare, ceea ce contează este în ce proporție cei care consumă băutură la doză se implică ulterior în procesul de colectare. Cu cât acest procent este mai mare, cu atât putem vorbi de o cultură a reciclării în România și alinierea țării noastre la normele europene de colectare selectivă”, a declarat Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

Campania „Și mama reciclează!” continuă până în data de 30 iunie 2017. Până la acest termen, participanții mai pot câștiga premii săptămânale, lunare sau instant, își pot reduce valoarea bonurilor de cumpărături la casele de marcat din magazinele în care colectează dozele de aluminiu sau pot dona sumele aferente reciclării Asociației Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *