Parlamentul European are un nou presedinte

În această săptămână au avut loc alegerile pentru noua conducere a Parlamentului
European – președinte, vicepreședinți și chestori – pentru următorii doi ani și jumătate din mandatul 2014-2019.

La capătul a patru tururi de scrutin, desfășurate marți, 17 ianuarie, a fost ales noul președinte în persoana italianului Antonio Tajani, candidatul grupului PPE, care l-a devansat substanțial, în ultimul tur, pe Gianni Pitella, candidatul grupului S&D.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a candidat pentru această funcție din partea
grupului Europa Națiunilor și Libertăților, obținând 44 de voturi din partea deputaților
grupului și a altor deputați străini.

„Am candidat, în primul rand, pentru a ne face auzite opiniile și proiectele politice. Sunt foarte mulțumit că am reușit acest lucru, în pofida marginalizării grupului nostru. Pentru prima oară după mulți ani, nu au mai existat înțelegeri prealabile între marile partide și s-a produs o breșă democratică în organizarea alegerilor. Vom continua să luptăm, democratic, pentru ideile și proiectele noastre! Am ținut să participăm la toate cele trei prime tururi de scrutin ca să subliniem opoziția grupului nostru față de candidații mainstream și să arătăm că nu suntem implicați în aranjamente de culise. Voi continua
să susțin interesele României și să denunț tratamentele discriminatorii la care ar putea fi supusă – așa cum a fost până acum – țara noastră în concertul european”, a declarat Laurențiu Rebega.

Cu acest prilej, Laurențiu Rebega a salutat alegerea unui român, Ioan Mircea Pașcu, într-o funcție de vicepreședinte al Parlamentului și i-a urat succes în promovarea intereselor țării noastre în acest for european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *