Kaufland a dat 350 de kituri pentru deszapezirea locuintelor din Braila

Kaufland Romania si Habitat for Humanity Romania, cu sprijinul Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, au actionat pentru a ajuta 350 de familii din judetul Braila, unul dintre cele mai afectate de ninsorile abundente, cu kituri pentru deszapezirea gospodariilor si cu alimente de stricta necesitate.

Astfel, fiecare familie a primit roabe si lopeti pentru deszapezirea locuintelor, dar si alimente neperisabile de stricta necesitate (apa, ulei, conserve, malai, orez, paste etc). Actiunea face parte din proiectul “Consolidam comunitati”, derulat de asociatia Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania, si este sprijinita de DSU si autoritatile locale.

Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaSi in anul 2017 ne implicam activ in comunitatiile in care suntem prezenti si care au nevoie de ajutor. Pentru a reduce efectele negative pe care vremea nefavorabila le are asupra locuintelor si populatiei, ne dorim sa fim solidari si sa ajutam acolo unde este necesar. Avem alaturi si de aceasta data partenerii nostri strategici, Habitat for Humanity Romania”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland Romania.

Sprijinul oferit celor 350 de familii este posibil datorita unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania. In luna martie, cele doua organizatii au lansat “Consolidam kaufland kituri 2017comunitati”, proiect de preventie si interventii pentru diminuarea riscurilor in caz de dezastre naturale si domestice. Pe langa un stoc de 700 de kituri de interventii, Kaufland Romania finanteaza prin acest proiect si:

  • Traininguri pentru 4,500 de elevi de liceu. Acestia invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea dezastrului;
  • Eliminarea improvizatiilor ce pun in pericol viata si locuintele a 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.

Kaufland Romania este partenerul strategic al organizatiei Habitat for Humanity Romania. In 2016, Kaufland Romania a sprijinit peste 1,000 de familii sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *