GEFCO Romania sustine activitatea de integrare in societate a copiilor orfani

Gefco-fundatia_parada 2016 GEFCO Romania a incheiat un parteneriat cu Fundatia PARADA, prin care sustine activitatea de integrare in societate a copiilor orfani, abandonati sau fugiti din familii destramate, violente si abuzive si care isi duc viata pe strada, prin initierea in arta circului.  Prin prisma angajamentului luat de GEFCO Romania in sustinerea activitatii Fundatiei PARADA, un prim pas il reprezinta alocarea unei sponsorizari financiare prin care vor fi ajutati aproximativ 300 de beneficiari ai programului Caravana: copii, tineri si familii in situatie de strada. Interventia sociala stradala, specifica programului Caravana, este o metoda de interventie sociala inovativa, bazata pe stabilirea unei relatii de incredere intre publicul vizat si lucratorul social, caracterizata printr-o interventie de proximitate.

Jérôme Chevrolet, GEFCOVedem interventia sociala stradala in avangarda serviciilor destinate persoanelor aflate intr-o situatie de vulnerabilitate extrema. Aderam principiilor specifice interventiei sociale stradale cu dorintia de a contribui activ la redarea demnitatii umane acelora care sunt privati si increderea intr-o posibilitate de ameliorare a propriei conditii. Activitatea Fundatiei PARADA este foarte importanta si, deopotriva, solicitanta, tinand in mod special seama de faptul ca se lucreaza adesea cu copii”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor si Director General al GEFCO Romania si Bulgaria.

Conform datelor detinute de Fundatia PARADA, in 2014, in Bucuresti, intre 1200-2000 de copii si tineri ai strazii se aflau intr-o situatie dGefco-fundatia_paradae vulnerabilitate extrema: fara resurse, fara locuinta, lipsiti de protectia unui adult responsabil, de multe ori cu probleme de sanatate, nescolarizati, vulnerabili la consumul de droguri si la multiplele forme de abuz. Acesti copii, provenind din zonele rurale sarace ale Romaniei, din familii violente, s-au indreptat catre Bucuresti caci, ca toate orasele importante, capitala le permitea supravietuirea, fie si in conditii precare sau chiar dramatice.

Pe viitor, GEFCO Romania doreste sa isi extinda sustinerea fata de acivitatile derulate de Fundatiei PARADA prin implicarea angajatilor sai in diverse actiuni precum donarea a 2% din impozit catre fundatie, vizite la centrul social de zi si centrul educational al fundatiei sau vizite pe strada, efectuate impreuna cu membrii fundatiei, la copiii strazii, ca parte a programului Caravana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *