Fishpointer, startup-ul romanesc care va ajuta pescarii din intreaga lume sa monitorizeze inteligent locurile preferate

Fishpointer, prima harta social-interactiva pentru pescuit, a anuntat semnarea unui prim contract de finantare cu un business angel din Romania.

Apicatia Fishpointer combina harti electronice interactive si instrumente de socializare pentru a da posibilitatea utilizatorilor sa inregistreze date despre propriile capturi, sa genereze statistici personale si sa socializeze in urma experientelor avute la pescuit.

Postarea locatiilor exacte ale capturilor este optionala, insa datele inregistrate de fiecare utilizator vor permite generarea de statistici zonale si previziuni privind perioadele optime pentru partide reusite.

Conform studiilor efectuate de Fishpointer, solutia este un instrument dorit in egala masura de pescari, dar si de furnizorii de produse si servicii care vor avea ocazia sa isi puncteze locatiile pe harta de pescuit si care devin astfel mai usor de gasit.

Platforma va integra un motor de cautare cu ajutorul caruia pot fi identificate noi locuri de pescuit sau locatii pentru achizitii de produse si servicii.

Fishpointer a fost unul dintre startup-urile care au urmat programul de accelerare MVP Academy 2016, dezvoltat de TechHub Bucharest si castigatorul a mai multor premii, printre care si prezenta la unul dintre cele mai cunoscute summit-uri destinate startup-urilor din Germania, Pirate Summit, in 2016.

Conform datelor furnizate de George Dragne, fondatorul Fishpointer, piata produselor si serviciilor pentru  pescuit recreativ se apropie de 100 miliarde USD la nivelul intregii lumi. In Statele Unite (tara cu aproximativ 60 de mililoane de practicanti de pescuit), piata atinge aproximativ 45 miliarde USD anual, in Marea Britanie este de aproximativ 4 miliarde USD si 3,4 miliarde USD in Japonia. In Romania piata este estimata la 80 mil USD (cheltuieli anuale ale pasionatilor de pescuit), iar numarul pescarilor conectati la Internet din tara noastra depaseste 250 000.

Fishpointer este un produs 100% romanesc care se va adresa publicului international estimat la peste 150 de milioane de pasionati de pescuit conectati la Internet.

Solutia Fishpointer a fost lansata initial ca un proiect pilot sub denumirea “Hartapescar.ro” si a fost dedicata exclusiv pescarilor din Romania. Au urmat teste de validare pentru functionalitatile principale si pentru capacitatea platformei de a genera continut cu ajutorul comunitatii. In perioada de testare, pe harta Romaniei au fost introduse 2200 de locatii  de pescuit de catre 8000 de membrii inregistrati, ceea ce a creat premize foarte bune pentru o viitoare crestere accelerata. Era insa necesara o investitie pentru a pregati noul produs.

In eforturile de a obtine finantare, creatorii Fishpointer au prezentat solutia in cadrul a mai multor evenimente destinate proiectelor de tip startup. In 2016 proiectul a fost analizat de Razvan Capatina, angel investor din comunitarea TechAngels Romania si detinatorul Business Results, companie specializata in servicii de marketing.

Acesta a decis sa investeasca, iar proiectul a fost evaluat la cca 180.000 EUR.

Intrebat ce l-a determinat sa investeasca, Razvan Capatina a mentionat trei motive:  “Solutia era deja validata de catre utilizatori (nu doar in stadiu de idee),  echipa este una cu experienta atat pe zona de business development (George), cat si pe zona tehnica (Andrei), iar proiectul este scalabil international, pe o piata cu multi utilizatori.”

Cu investitia obtinuta produsul a intrat intr-o a doua etapa de dezvoltare. Incepand din 2017 aplicatia se redenumeste exclusiv “Fishpointer”, va avea noi functionalitati si va fi disponibila in varianta multilanguage pentru sisteme Web, Android si iOS.

Lansarea oficiala Fishpointer este programata in luna martie 2017. Platforma va fi disponibila gratuit in App Store si Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *