CFR intervine cu pluguri pentru deszapezire in sudul tarii

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, intervine la această oră cu pluguri pentru deszăpezire pe 5 intervale de staţii din sud-estul ţării, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. La această oră se înregistrează temperaturi la nivelul şinei cuprinse între -13 şi -3 grade C, în anumite judeţe din sudul și sud-estul țării, fiind de asemenea semnalate intensificări ale vântului de până la 70 km/h.

Traficul feroviar este operațional pe toate magistralele de cale ferată, iar trenurile înscrise în circulaţie de operatorii de transport feroviar de călători asigură legătura cu toate zonele ţării.

Utilajele de deszăpezire acţionează la această oră pe secţiile:

– Videle – Giurgiu

– Fundulea – Săruleşti (fir II)

-Ţăndărei – Slobozia

– Medgidia – Tulcea

– Feteşti – Lehliu

– Ciulniţa-Călăraşi

În jumătatea de sud a ţării, pe următoarele intervale de staţii condiţiile meteo nefavorabile impun înscrierea în circulaţie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel (DHC, DA sau GM): Urziceni-Slobozia, Alexandria – Zimnicea, Roșiori Est-Tr. Magurele,Caracal-Corabia, Ciulniţa-Călăraşi,Constanţa-Mangalia, Medgidia-Tulcea Oraş.

Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă, precizeaza CFR S.A.

CFR Călători a anulat pentru ziua de 18 ianuarie 35 trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *