Voluntarii Crucii Roșii Iași, alături de oamenii afectați de ger

Crucea Roșie Română Filiala Iași, în colaborare cu Poliția Locală a desfășurat, in  perioada 9 – 12 ianuarie, activități specifice pentru a preîntâmpina decesele în rândul persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Iași.

În această perioadă, voluntarii Crucii Roșii Iași au acordat asistență psihologică și medicală pentru 167 de persoane aflate în risc social, dintre care:

  • o persoană cu degerături la mâna stângă, a primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind redirecționat ulterior spre U.P.U. Sf. SPIRIDON pentru investigații ulterioare, persoana a refuzat chemarea unui echipaj medical specializat
  • o persoană aflată în stare de ebrietate, a fost găsită în Gara CFR Iași, s-a constatat că este hipertensiv, avea palpitații, pentru persoana în cauză a fost solicitat un Echipaj de Prim Ajutor de la SMURD
  • o mamă, cu un copil de 8 ani a fost transportat de echipajul Crucii Roșii Iași la Spitalul de Copii Sfânta Maria pentru internare, deoarece mama a refuzat să se interneze la Centrul de Integrare Socială ”C.A. Rosetti”, motivând că are copil și că a venit noaptea pentru a interna copilul la spitalul de copii dimineața
  • 72 de persoane fără adăpost au primit asistență psihologică și astfel s-a ajuns la internarea lor în Centrul de Integrare Socială ”C.A. Rosetti”
  • 92 de persoane fără adăpost au refuzat să se interneze la Centrul de Integrare Socială ”C.A. Rosetti”

Pe lângă aceste servicii oferite de voluntarii Crucii Roșii Iași, oamenii aflați în tranzit prin gările și piețele din municipiul Iași, aproximativ 300 de persoane, au primit câte un pahar cu ceai cald, iar Centrului de Integrare Socială ”C.A. Rosetti” au fost donate peste 500 articole vestimentare și mai multe kilograme de alimente greu perisabile.

La aceasta acțiune au participat 14 voluntari din Detașamentul 1 – Intervenție Rapidă, Detașamentul 2 – Logistică și Detașamentul 3 – Medical din cadrul Departamentului de Prevenire și Intervenții Dezastre a Crucii Roșii Române Filiala Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *