OTP Bank România semnează un parteneriat cu EximBank, pentru susţinerea IMM-urilor

OTP Bank România și EximBank anunţă semnarea acordului „Plafon de Garantare IMM”, prin intermediul căruia clienţii IMM au de acum posibilitatea de a beneficia de un nou instrument de garantare care facilitează accesul la credite, atât pentru susţinerea activităţii curente, precum şi pentru realizarea proiectelor de investiţii.

Noul produs generat de parteneriatul dintre OTP Bank România și EximBank le oferă clienților IMM posibilitatea de a accesa rapid garanţiile emise de către EximBank în numele și contul statului român. Astfel, clienţii IMM au de acum acces la instrumente de finanţare în condiții avantajoase, precum:

 • Procent garantat de maximum 80%, în cazul creditelor de investiții şi de maximum 70%, în cazul finanțării activităţii curente, inclusiv scrisori de garanție bancară;
 • Valoare maximă a facilităţii de creditare de pȃnă la 1,5 milioane lei/ credit;
 • Maturitate adaptată nevoilor clienţilor:
  5 ani, în cazul creditelor pentru proiecte de investiții;
  12 luni, în cazul creditelor pentru susţinerea activităţii curente;
  24 luni, în cazul scrisorilor de garanție bancară;
 • Evitarea riscului valutar şi a implicaţiilor care decurg din acesta, prin acordarea finanţărilor în monedă naţională;
 • Consultanţă de specialitate gratuită, prin suportul acordat în alegerea celei mai bune variante de finanţare şi în constituirea dosarului de credit.

Parteneriatul cu EximBank confirmă atenția deosebită pe care o acordăm clienților IMM, pentru ca aceștia să beneficieze de toate instrumentele necesare desfăşurării activităţii operaţionale sau dezvoltării afacerilor acestora. Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, de aceea, pentru a facilita accesul la finanţări avantajoase, ne dorim să identificăm soluţii eficiente, simple şi rapide de garantare precum cea pe care o punem la dispoziţia clienţilor noştri, prin acest parteneriat cu EximBank“, declară Roxana Hidan, Director Direcţia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Suntem încântați că OTP Bank România a răspuns ofertei pe care EximBank a lansat-o către băncile comerciale, pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finanțarea de care au nevoie. Garanțiile pe care statul român le pune la dispoziția companiilor, prin intermediul EximBank, reprezintă o resursă extraordinară, motiv pentru care invităm și celelalte bănci comerciale ca, după modelul OTP Bank, să o exploateze mai mult. Vorbim practic de garanţii cu risc suveran în spate, un instrument care poate deschide mult mai ușor calea companiilor spre produsele oferite de bănci, în condiții de risc reduse pentru acestea din urmă“, declară Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *