UPS achizitioneaza Freightex si se extinde accelerat

UPS  a anunțat astăzi achiziția Freightex, o companie de logistică din Marea Britanie, specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road. Ca urmare a achiziției, UPS își consolidează prezența pe piețele britanică și europeană de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) și de intermediere în transporturile rutiere over-the-road și va accelera procesul de dezvoltare globală și regională, de la o bază de clienți și transportatori existentă.

Această tranzacție îi urmează achiziției de către UPS a companiei Coyote Logistics, în august 2015. Coyote este un furnizor de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord. Modelele de afaceri ale Coyote și Freightex sunt complementare, iar UPS va utiliza și partaja astfel tehnologii și procese de business, sprijinind în același timp clienții și transportatorii celor două organizații. Termenii tranzacției din 3 ianuarie 2017 nu sunt publici.

Marea Britanie și Europa sunt piețe 3PL strategice de creștere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer. „Această achiziție le oferă clienților UPS acces imediat, competitiv și expertiză pe piețele din Marea Britanie și Europa. Intenționăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficiență și o dezvoltare continuă.”

Piața europeană de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2016. Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie și piața totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piața globală și este de așteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii și transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere.

Peste o jumătate de milion de transportatori rutieri de marfă operează în prezent în Europa, ceea ce reprezintă oportunități semnificative pentru extinderea bazei de transportatori existente a UPS, pentru crearea de valoare adăugată pentru clienți și transportatori, prin valorificarea avantajelor oferite de echipamentele mai mari și utilizarea personalului.

Expeditori de toate mărimile și din toate industriile se bazează în prezent pe Freightex pentru o circulație eficientă și vizibilă a bunurilor în Marea Britanie și Europa, în fiecare zi.

Activitatea Freightex include și transportul de marfă provenit de la expeditori a căror marfă necesită un control precis al temperaturii și echipamente specializate și personalizate.

Compania deține opt locații în Marea Britanie și Europa și folosește un model de business de tip asset-light (active de bază) pentru a corela transporturile de marfă ale clienților cu capacitatea de transport disponibilă în rețeaua sa de transportatori.

UPS se numără printre cele mai mari companii de transport multi-modal din lume, cu linii aeriene globale, rețele de camioane extinse și servicii de livrare de colete. Compania operează în Europa de peste 40 de ani, continuând expansiunea europeană. Prin obținerea accesului la rețeaua globală UPS, clienții Freightex vor beneficia de un portofoliu integrat de soluții de transport pentru toate nevoile de aprovizionare, distribuție și transport.

De asemenea, operațiunile derulate de către Freightex vor asigura clienților UPS o soluție britanică și europeană la cheie, unde serviciile de intermediere de marfă reprezintă cea mai competitivă opțiune.

Suntem încântați să ne alăturăm organizației UPS și operațiunilor de brokeraj derulate de Coyote”, a declarat Tim Phillips, CEO Freightex. „UPS și Coyote dețin tehnologii de top, o politică solidă de relații cu clienții, precum și un palmares dovedit. Vom fi mai eficienți datorită tehnologiei Coyote, continuând în același timp să ne depășim concurența și să oferim rezultatele pe care clienții noștri se așteaptă să le livrăm.”

Tim Phillips va conduce în continuare activitatea Freightex, care va funcționa ca o filială deținută integral de UPS.

UPS are mulți clienți care vor beneficia de capabilitățile de intermediere în transporturile rutiere din Marea Britanie și Europa. Vom oferi valoare adăugată, ajutând clienții și operatorii de transport să-și eficientizeze operațiunile și să simplifice nevoia de vizbilitate prin intermediul aceluiași sistem pe care Coyote îl utilizează în America de Nord”, a adăugat Alan Gershenhorn.„Expertiza dovedită a Freightex și rețeaua regională puternică, în combinație cu tehnologia, resursele, procesele și reputația serviciilor Coyote vor oferi cea mai bună soluție pentru clienți.”

UPS este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluții, inclusiv transportul de colete mici și mărfuri cargo, facilitarea comerțului  internațional și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *