PMB: Sprijin pentru peste 700 de varstnici  

Avand in vedere ca in aceasta perioada in Bucuresti se inregistreaza temperaturi foarte scazute, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat ca persoanele varstnice care se confrunta cu dificultati in desfasurarea activitatilor zilnice din cauza conditiilor meteo speciale sa primeasca ajutor cat mai rapid.

Asa cum in acesta perioada protejam copiii prin inchiderea scolilor, facem tot posibilul sa venim in intampinarea varstnicilor care nu se pot deplasa si care au nevoie de ajutor, fie cu diverse cumparaturi de stricta necesitate sau medicamente, fie cu indepartarea zapezii de pe caile de acces sau plata facturilor. Dupa cum bine stiti, tot in aceasta perioada ne preocupam si de protejarea persoanelor fara adapost, carora Primaria Capitalei le ofera atat cazare in centrele Municipalitatii cat si mancare calda, incaltaminte si haine groase. Numai in ultimele zile au fost ajutate peste 600 de persoane fara adapost. Aceste actiuni vor continua pana cand va trece sezonul rece”, a declarat Gabriela Firea.

Prin proiectul “Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Ingrijiri la Domiciliu Bucuresti”, finantat de Municipalitate, Fundatia Crucea Alb Galbena ajuta, incepand de astazi, persoanele in varsta care nu se pot deplasa si care au nevoie de medicamente sau diverse ingrijiri la domiciliu.

Astfel, fiecare beneficiar este contactat telefonic prin intermediul call-center-ului de la sediul Crucea Alb Galbena Romania si este intrebat daca are nevoie de suportul echipei. In functie de nevoile identificate echipele fundatiei se mobilizeaza pentru a veni in sprijinul celor afectati.

Toti cei 150 de beneficiari ai proiectului pilot (inregistrati in evidentele Fundatiei) dar si ceilalti aproximativ 350 de beneficiari ai altor proiecte sociale primesc pe langa serviciile de ingrijiri socio-medicale la domiciliu si alte servicii suport precum efectuarea de cumparaturi, plata facturilor, curatarea zapezii etc.

La randul sau, Crucea Rosie ofera 200 de pachete care contin orez, faina, ulei, zahar, paste, ciocolata si diverse conserve persoanelor nedeplasabile (varstnici si persoane cu handicap) din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *