ELKOTech Romania anunţă lansarea Velop, primul sistem Wi-Fi modular complet pentru acasă

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente şi soluţii IT, anunţă lansarea de către Linksys a soluţiei modulare Velop.

Velop este primul sistem Wi-Fi modular Tri-Band Mesh dedicat utilizatorilor de acasă. Fiecare nod Velop este constituit dintr-un dispozitiv Tri-Band AC2200 ce are rol de router, extender, access point și bridge. Astfel, soluţia permite ca necesităţile actuale și viitoare ale reţelei de acasă să fie acoperite integral încă de pe acum. Nodurile de reţea pot fi configurate separat, rapid şi simplu, prin intermediul unei aplicaţii compatibile iOS sau Android. Conexiunea dintre terminalul mobil utilizat pentru configurare şi nodurile Velop se realizează prin Bluetooth. După finalizarea procesului de instalare aplicaţia Linksys se poate folosi şi ca instrument de management al reţelei, utilizatorii putând configura conturile guest, seta parametrii de control parental sau prioritiza dispozitivele din reţea.

Velop este disponibil în trei variante de configurare, cu unul, două sau trei noduri, şi va fi disponibil în ofertele partenerilor ELKOTech Romania începând cu luna ianuarie.

Această lansare subliniază motivul pentru care am cumpărat Linksys în 2013. Viziunea mea era să îmbunătăţim semnificativ performanţele reţelelor Wi-Fi. Linksys a fost mereu una dintre companiile pionier în dezvoltarea de produse de reţea pentru acasă. Am ştiut că această echipă poate inova şi dezvolta pentru o nouă experienţă Wi-Fi. Velop este o comuniune a performanţei, designului şi uşurinţei în folosire. Acesta reuşeşte să ofere ceea ce toţi utilizatorii şi-au dorit: o reţea wireless sigură şi performantă. Velop stabileşte noi referinţe ale industriei”, a declarat Chet Pipkin, Fondator şi CEO al Belkin International.

Linksys combină specificaţiile Tri-Band cu avantajele tehnologiei Mesh, pentru a oferi viteze maxime de conexiune la Internet. 

Dacă plăteşti pentru un abonament lunar de 100 Mbps, te aştepţi să ai acea viteză în orice colţ al casei”, a declarat Justin Doucette, Senior Director of Product Management în cadrul Linksys.

Velop foloseşte tehnologia Tri-Band într-un mod dinamic pentru a determina parcursul optim de la modem și nodul principal la fiecare nod secundar, asigurând astfel viteze superioare indiferent de locaţia utilizatorului. Algoritmul dinamic de scanare a canalelor evaluează condiţiile unice ale mediului wireless, pentru a selecta cea mai potrivită bandă: cea de 2.4 GHz sau una dintre cele două de 5 Ghz. Velop poate folosi de asemenea conexiunea Ethernet pentru link-urile inter-nod, fapt ce permite celor trei benzi wireless să comunice cu dispozitivele client mai îndepărtate, precum cele aflate la subsolul unei case sau în garaj. 

Velop a câştigat deja premiul 2017 CES Innovation Award Honoree şi este unul dintre cei 11 finalişti intraţi în cursa câştigării premiului 2017 CES Last Gadget Standing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *