Oscar Weekend la Cinema Elvira Popescu

OSCAR WEEKEND prezinta o parte din filmele străine care și-au reprezentat țările în competiția pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. OSCAR WEEKEND prezintă „Paradise” , de Andrei Koncealovski și alte 10 titluri propuse la Oscar . Proiecțiile au loc la cinematograful Elvire Popesco, în perioada 13-15 ianuarie 2017.

OSCAR WEEKEND ofera proiecțiile unor filme aflate pe lista scurtă a celor nouă preselectate în cursa pentru Oscar, prezentând și o selecție de titluri propuse la această categorie și foarte apreciate de critica internațională.

Programul include Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, premiat cu Leul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Veneția de anul acesta, propunerea Rusiei la această categorie; canadianul Juste la fin du monde în regia lui Xavier Dolan, recompensat cu Marele Premiu la Cannes (2016) sau The Salesman (Forushande) în regia lui Asghar Farhadi (Iran) câștigător al premiilor pentru Cel mai bun actor și Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

Tot în cadrul festivalului vor putea fi vizionate și propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elveției.

Tanna (Australia), este o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud și recompensată la Veneția (2015) cu premiul publicului și premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica.

Comedia Toni Erdmann regizată de Maren Aden, reprezintă Germania în cursa pentru Oscar. Filmat aproape integral în România, Toni Erdmann a fost desemnat Cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI) și Cel mai bun film european de către Academia Europeană de Film (EFA).

Danemarca propune Land of Mine (Under Sundet) în regia lui Martin Zandvliet, câștigătorul premiului publicului de la Rotterdam iar filmul elvețian de animație Ma vie de courgette (Viața mea de dovlecel), de Claude Barras, se află pe lista celor nouă titluri cu șanse la Oscar.

Propunerea României, Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va deschide OSCAR WEEKEND, vineri, 13 ianuarie, iar Franța, Italia și Finlanda completează programul festivalului cu proiecțiile filmelor Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare) în regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin și The Happiest Day in the Life of Olli Mäki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele câștigător al secțiunii Un Certain Regard la Cannes.

Biletele pot fi achiziționate pe Eventbook.ro și din rețeaua Eventbook, precum și de la casieria cinematografului Elvire Popesco.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *