INS: Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu peste 14% in 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta,, in perioada ianuarie-noiembrie 2016, comparativ cu perioada similara a anului 2015, a inregistrat o crestere cu 14,2%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+15,5%), vanzarilor de produse nealimentare (+15,4%) si comertul amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,3%).

In luna noiembrie 2016, volumul ciferi de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), fata de luna precedenta a crescut atat cu serie bruta cu 4,4%, car si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amanuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  atât ca serie brută cât  şi  ca  serie  ajustată  în  funcţie  de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de  sezonalitate  cu  10,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete),serie brută,

în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a crescut  pe ansamblu cu 4,4%, ca urmare a creşterii  vânzărilor  de  produse  nealimentare  (+12,0%)  şi  vânzărilor  de  produse  alimentare,  băuturi  şi  tutun (+0,2%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut in luna noiembrie 2016 cu 10,5%, comparativ cu luna noiembrie 2015. Cresterea se datoreaza vanzarilor de produse nealimentare (+16,7%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,4%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut in luna noiembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie 2015, a inregistrat o crestere cu 9,3%, ca urmae a creterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+13,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,8%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,9%).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *