PMB: Peste 100 de persoane nevoiase au primit mancare calda si imbracaminte

Primarul Capitalei, Gabriela Firea si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, au impartit astazi mancare calda si haine groase, in zona Garii de Nord, persoanelor defavorizate sau fara locuinta.  

Doua bucatarii mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ( DGASMB) au fost dotate  cu  hrana calda. Alaturi, dintr-o alta masina, s-au impartit : manusi, fulare, caciuli, geci, paturi.

 „ Am venit sa ajutam oamenii defavorizati sa depaseasca aceasta perioada foarte geroasa din Capitala. Viata oamenilor este extrem de importanta, iar viata oamenilor care sunt pe strazi trebuie ocrotita de autoritati, de noi, cei care avem responsabilitati. Impreuna cu primarul  sectorului 6, Gabriel Mutu, am impartit celor peste 100 de persoane defavorizate care s-au aflat astazi aici, haine :  caciuli, fulare, manusi, geci, paturi dar si hrana calda si rece. Am strans, zilele acestea, de pe strazi, sute de oameni cu ajutorul politiei locale municipale  si politiei locale de la sectoare, iar actiunile continua atat cat va fi necesar. Din pacate, in continuare, aproximativ 20 de persoane  nu doresc sa fie cazate la centrele noastre, din acest motiv am hotarat sa venim noi la ei, cu cele necesare”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Aceasta a mai explicat ca: „ in cursul noptii trecute aveam inregistrate la un centru social 450 de persoane,  iar la alt centru peste 100. In acest moment in centrele Primariei Generale sunt cazate 600 persoane,  mai avem locuri disponibile iar  capacitatea Compexului integrat de servicii sociale „ Sf. Ioan”  poate fi suplimentata, in caz de nevoie, cu inca 200 de locuri”.

Edilul sef a adaugat ca persoanele fara adapost care au avut nevoie de asistenta medicala au fost transportate la spitalele administrate de Municipalitate unde exista paturi rezervate pentru astfel de cazuri.

Gabriela Firea a precizat ca, pe tot parcursul perioadei in care se inregistreaza temperaturi extrem de scazute in Capitala,  echipele  mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala ( DGASMB) distribuie ceai si supa calda in zonele preponderent frecventate de persoanele  fara adapost si a remintit ca, in centrele sociale pe care de administreaza Primaria Generala, oamenii fara locuinta primesc cazare, masa, asistenta medicala primara si consilere de specialitate.

„ Avem doua centre de cazare a persoanelor fara adapost la nivelul sectorului 6, in primul sunt cazate 33 persoane defavorizate, iar in al doilea centru avem 20 locuri si in acest moment sunt 16 persoane care locuiesc acolo. Ce este important ca pe langa caldura si hrana, primesc si asistenta medicala”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *