PMB: 500 de utilaje si peste 1000 de operatori manuali se vor afla in teren pe tot parcursul zilei

Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat astazi, in urma comandamentului de iarna convocat la sediul Politiei Locale, ca in toate intersectiile mari din Capitala si pe bulevardele principale se circula normal si a dispus intensificarea actiunilor de deszapezire pe strazile adicente.

”In acest moment, in toate intersectiile principale, si nu numai, se circula normal, in conditii de iarna. La apelul pe care l-am facut in aceasta dimineata,  am insistat asupra inteventiilor pe strazile adiacente, pentru ca si acestea sunt foarte importante. Chiar daca pe marile bulevarde se circula bine, cred ca cetatenii trebuie sa aiba conditii de confort si un trai civilizat si atunci cand vor sa iasa din locuinta sau cand ajung la serviciu. De asemenea, am insistat ca accesul la cresele si gradinitele functionale, dispensare, policlinici, spitale, alte institutii, sa se poata realiza in conditii normale, decente. Sunt trei zile grele in fata noastra pe care le avem de depasit, va ninge viscolit si in urmatoarele zile, nu doar astazi. Interventia utilajelor de deszapezire trebuie sa se desfasoare continuu pentru ca vrem sa se poata circula, sa nu se blocheze orasul, chiar daca circulatia se va desfasura cu dificultate, in conditii de iarna”, a declarat Gabriela Firea.

Conform raportarilor reprezentantilor firmelor de salubritate, deszapezirea pe strazile secundare s-a desfasurat astfel: in sectorul 1 s-a intervenit pe strazile secundare in proportie de 30-40%, in  sectorul 2 in proportie de 65 %,  in sectorul 3  gradul  de interventie este in proportie de 70-80% , in sectorul 4 s-a intervenit in proportie de 75-80%, in sectorul 5 gradul de interventie este in proportie de  50%, iar in sectorul 6 pe strazile secundare s-a actionat in proportie de 50%.

Reprezentantii firmelor de salubritate au dat asigurari ca, pana la ora 19:00, strazile secundare din toate sectoarele Capitalei vor fi curatate de zapada.

In ceea ce priveste sesizarile inregistrate pe parcusul noptii la dispeceratul Primariei Capitalei, Gabriela Firea a declarat: ”Am primit in jur de 90 de apeluri, cateva dintre ele se refereau la avarii Enel, cateva au semnalat faptul ca nu functionau unele semafoare, celelalte se refereau la faptul ca nu se facuse inca interventia pe parcursul noptii pe strazile adiacente, lucruri remediate intre timp si care se afla in continuare in remediare”.

Edilul- Sef s-a declarat nemultumit de modul in care s-a efectuat deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei si a dispus masuri urgente pentru imbunatatirea interventiilor: ”Sunt cateva sectoare in care deszapezirea s-a facut mult mai bine decat in celelalte, am luat legatura cu cei care au inca minusuri si am solicitat masuri de urgenta pentru remedierea acestora. Am anumite nemultumiri in ceea ce priveste deszapezirea in sectorul 5 si am rugat compania de salubritate pe care am vizitat-o chiar ieri sa ia toate masurile necesare, pentru ca si acest sector al Capitalei trebuie sa arate asa cum sunt celelalte. Am insistat sa se faca mai bine deszapezirea in sectorul 5 pentru ca am avut cele mai multe sesizari la dispecerat din partea unor cetateni care locuiesc in acest sector.”

In ceea ce priveste modul de implementare a dispozitiilor Primarului General de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), Primarul Capitalei a declarat: “Nu am fost multumita de cum au respectat reprezentantii RATB dispozitiile mele, astfel ca am trimis Corpul de Control al Primarului General intr-o misiune ad-hoc, pentru a vedea de ce care a fost motivul pentru care ceea ce am decis ieri nu s-a respectat.  Am spus si am dispus sa fie chemati angajati de acasa, daca se afla prea multi in concediu, am dispus scoaterea in trafic a mai multor masini, iar reprezentantii RATB au suplimentat doar cu 11 numarul autovehiculelor.”

Cat priveste situatia RADET, Gabriela Firea a declarat ca nu s-au semnalat avarii pe parcusul noptii si ca ”suntem pregatiti sa intervenim, astfel incat cetatenii sa nu ramana fara apa calda si caldura, iar agentul termic este furnizat la presiune normala”.

Conform datelor primite de la Brigada de Politie Rutiera, in Capitala se circula mai bine decat in anii precedenti iar deszapezirea a fost mult mai eficienta: ”Pe mine nu ma intereseaza acest lucru, coronitele, notele bune sau bilele albe, ci ma intereseaza ca cetatenii sa fie multumiti si sa se intervina eficient atat pe marile bulevarde, cat si pe strazile adiacente”, a explicat Gabriela Firea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *