Militarii constănțeni intervin în zonele afectate de ninsori

Forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale acționeaza în patru puncte din județul Constanța în sprijinul populației afectate de căderile masive de zăpadă.

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizată s-au deplasat în localitatea Siminoc cu un autocamion 665T pentru transportul unui copil bolnav la spitalul din Medgidia.

În Municipiul Constanța, 12 militari ai aceleiași brigăzi intervin cu două mijloace tehnice pentru tractarea autovehiculelor blocate, iar la intrarea în localitate 15 militari din Regimentul 53 Rachete Antiaeriene acționează cu trei mijloace tehnice pentru degajarea DN3.

În localitatea Mihail Kogălniceanu, militari ai Batalionului de sprijin al Forțelor Navale desfășoară acțiuni de evacuare a persoanelor și deblocarea căilor de acces.

În total, în cursul acestei zile, 64 de militari au intervenit cu 14 mijloace auto de mare putere în județul Constanța, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, și a autorităților locale.

La nivelul întregii țări, M.Ap.N. rămâne pregătit să intervină în primă urgență, la solicitarea autorităților de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *