Acer anunta disponibilitatea Chromebook 11 N7, soluția pentru sălile de clasă

Acer anunță disponibilitatea celui mai nou Chromebook ce se adresează segmentului educațional, Acer Chromebook 11 N7 (C731).

Acesta oferă o durată lungă de viață a bateriei și un design fără ventilator, fiind o alegere buna pentru școli care își doresc dispozitive silențioase, puternice și fiabile pentru învățare.

“Chromebook-urile au devenit un standard în tehnologie pentru educația din multe țări,” declară John Miedema, director, product management, Acer EMEA. “Noul Acer Chromebook 11 N7 (C731) va ridica și mai sus standardele pentru dispozitivele utilizate de școli în sălile de clasă sau în laboratoare: o carcasă rezistentă, funcționare silențioasă fără ventilator și un design portabil care îl face ușor de transportat pentru programe 1:1, în clasă, în laborator sau în afara acestuia.”

Conform datelor de la Gartner, Acer Group se află pe locul I în lume la vânzările de dispozitive Chromebook, cu peste 33% cotă de piață în anul 2015.

Specificațiile de fiabilitate sporesc învățarea în timp real Design-ul și specificațiile de fiabilitate ale Chromebook 11 N7 (C731) asigură un timp de funcționare maxim și contribuie la o necesitate redusă de mentenanță IT. Dispozitivul a fost supus unor teste riguroase pentru a fi certificat la standardele militare U.S. MIL-STD 810G. Această testare la nivel militar validează robustețea, fiabilitatea și calitatea noului Chromebook 11 N7 (C731), astfel încât procesul de învățare al elevilor să poată avea loc într-o varietate de locuri.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) poate suporta o greutate de până la 60kg de forță aplicată pe carcasa superioară, în timp ce carcasa și balamalele întărite beneficiază de rezistență crescută la îndoiri și stres, chiar dacă studenții îl înghesuie în rucsaci. În plus, structura cu colțuri întărite și banda cauciucată din jurul tastaturii protejează suplimentar Chromebook-ul, pentru a face față chiar și căderilor accidentale de la o înălțime de până la 122 cm.

Aceste caracteristici asigură protecția Chromebook-ului, chiar dacă este răsturnat în timpul transportului sau este scăpat accidental de pe birou. Modelul anti-alunecare aflat pe carcasa inferioară îl face ușor de prins și ajută la prevenirea unor posibile alunecări din mâinile studenților.
Acer Chromebook 11 N7 (C731) are o tastatură rezistentă la stropire, care oferă protecție pentru o cantitate de până la 330ml de lichide. Sistemul unic cu șanțuri de sub tastatură și touchpad drenează apa, astfel că aceasta este dirijată departe de componentele interne, prin partea de jos a șasiului.

O nouă caracteristică a Chromebook 11 N7 (C731) este design-ul tastaturii cu taste încastrate ce nu pot fi îndepărtate cu ușurință de către elevi.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) are un design fără ventilator care asigură o funcționare silențioasă, astfel că nu produce zgomot suplimentar într-o clasă plină de elevi. De asemenea, fiabilitatea este sporită datorită lipsei nevoii de ventilare ce ar putea cauza probleme cu fluxul de aer și acumulări de praf.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) are o durată de viață a bateriei de până la 12 ore, suficientă pentru mai multe zile de utilizare în clasă. Această durată de viață a bateriei este ideală și pentru programe 1:1 unde elevii utilizează Chromebook-ul de-a lungul orelor la școală și apoi îl iau acasă pentru teme și divertisment. Este echipat cu procesoare Intel® Celeron® dual-core.

Opțiune pentru display touch, iar balamaua cu deschidere la 180 de grade promovează partajarea. Acer C731T are un ecran IPS touch de 11.6″, iar C731 este echipat cu un ecran standard, non-touch. Modelele cu ecran tactil permit studenților un nivel sporit de implicare, din moment ce orice pagină web sau aplicație poate fi utilizată prin gesturi touch, de către o singură persoană sau în grupuri de învățare.

Ecranul are o rezoluție de 1366×768 care afișează text, aplicații, videoclipuri sau fotografii clare și în culori vii. De asemenea, balamaua modelului Chromebook 11 N7 (C731) a fost creată pentru a oferi deschidere la 180 de grade – astfel că poate fi așezat perfect deschis pe o masă, pentru partajare în timpul anumitor lecții.

Acesta are o grosime de doar 22mm și cântărește doar 1.35kg.  Studenții se pot conecta la rețeaua campusului cu Wi-Fi-ul rapid, dual band 2×2 MIMO 802.11ac. Dispozitivul se conectează ușor la periferice via Bluetooth 4.0, două porturi USB 3.0 și un port HDMI. Studenții pot utiliza și căști prin intermediul portului audio combo de 3.5mm. Fișierele pot fi transferate cu ajutorul cititorului de carduri SD încorporat.

Mai multe modele ale noului Acer Chromebook 11 N7 – atât C731 cu ecran non-touch, cât și C731T cu ecran IPS touch – vor fi disponibile cu spațiu de stocare eMMC de 16GB sau 32GB eMMC și 4GB RAM. Acestea vor fi disponibile în EMEA începând cu luna februarie, la prețuri de la €299.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *