Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de catre CEZ a C-Gaz&Energy Distribuţie SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care CEZ Vânzare SA preia activitatea de furnizare cu amănuntul de gaze naturale în regim concurenţial a companiei C-Gaz&Energy Distribuţie SRL, prin preluarea clienţilor finali actuali de gaze naturale ai acesteia.

CEZ Vânzare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. Printre activităţile CEZ Vânzare SA se numără şi cea de comercializare a combustibililor gazoși, prin conducte.

CEZ Vânzare SA face parte din Grupul CEZ, un grup de origine cehă, prezent la nivel internațional în domeniul energiei.

În România, CEZ Vânzare SA desfășoară activităţile de comercializare a energiei electrice și a gazelor naturale în baza licențelor acordate în acest scop de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

C-Gaz&Energy Distribuţie SRL desfăşoară activităţi de comercializare atât a energiei electrice, cât şi a gazelor naturale.

“Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, informeaza Consiuliul Concurentei.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei, după eliminarea informaţiilor confidenţiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *