„Lipatti 100” – concert aniversar la Sala Radio, de Ziua Culturii Nationale

Cu ocazia Zilei Culturii Nationale si ca parte a strategiei Institutului Cultural Roman de celebrare a Centenarului Lipatti in anul 2017, duminica, 15 ianuarie 2017, ora 19.00, la Studioul de Concerte „Mihail Jora” – Sala Radio din Bucuresti va avea loc concertul aniversar „Lipatti 100”, sustinut de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu, alaturi de soprana Teodora Gheorghiu si de pianistii Sergiu Tuhutiu si Matei Rogoz.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si Radio Romania.

In program:

  1. Lipatti – Concertino in stil clasic, op. 3
  2. Lipatti – 3 lieduri pentru voce si pian pe versuri de Paul Verlaine
  3. Lipatti – Suita Satrarii
  4. Liszt – Concertul nr. 1 in mi bemol major pentru pian si orchestra

In cadrul evenimentului dedicat Zilei Culturii Nationale, actorul Ion Caramitru va recita din lirica lui Mihai Eminescu.

Cu acelasi prilej, pentru a marca 100 de ani de la nasterea pianistului si compozitorului Dinu Lipatti (19 martie 1917, Bucuresti – 2 decembrie 1950, Geneva), Romfilatelia va lansa un plic de corespondenta cu timbru imprimat.

Biletele au fost puse in vanzare la Casa de bilete a Salii Radio (str. General Berthelot nr. 60, Bucuresti) si sunt disponibile pe site-ul eventim.ro , in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, in librariile Carturesti si Humanitas, in benzinariile OMV.

Pretul biletelor este cuprins intre 20 si 30 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *