Echipa heRObotics din Timișoara va ajunge la NASA cu #unpicdeajutor de la BRD

Echipa heRObotics, formată din patru elevi din Timișoara, printre cei mai buni din lume în robotică, va ajunge în Statele Unite ale Americii, pentru a participa în finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA și Agenția Spațială Europeană, fiind sprijinită de BRD – Groupe Société Générale. Banca oferă echipei toată finanțarea necesară pentru deplasarea în Massachusetts, la finalul lunii ianuarie.

Pe 1 ianuarie, am aflat că echipa heRObotics s-a calificat în finala Concursului Internațional Zero Robotics, dar din motive financiare nu putea ajunge în următoare etapă a competiției. Întâmplător sau nu, 1 ianuarie este ziua în care BRD a lansat o nouă promisiune către toți cei care, la început de 2017, își fac planuri pentru un an mai bun – aceea de a fi ajutorul de care uneori au nevoie pentru a-și realiza visurile. Exact ca personajul principal din spotul nostru de Anul Nou, cei patru tineri liceeni vor și ei să construiască roboți și să schimbe lumea. Dar pentru asta au nevoie de #unpicdeajutor. Așa că a fost firesc să oferim suportul nostru elevilor Fineas Silaghi, Vlad Mihai Ciuleanu, David Cândreanu, Pavel Prodaniuc și profesorilor coordonatori, pentru a ajunge în finala unuia dintre cele mai importante concursuri de robotică din lume. Suntem aici nu să vorbim, ci să ne implicăm, să transformăm în măsura posibilului ideile și visurile în realitate”, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD – Groupe Société Générale.

Să te numeri printre echipele finaliste ale concursului de robotică organizat de NASA este o performanță foarte importantă a celor patru elevi din Timișoara, care arată potențialul tinerilor români de a avea succes în domenii nu tocmai ușoare. Ne-am bucurat foarte mult când am primit invitația de a participa în finală, însă în ciuda eforturilor noastre, nu puteam acoperi costurile necesare deplasării în SUA. Aici a intervenit BRD – Groupe Société Générale, care trimite întreaga echipă în finala din Massachusetts și le împlinește elevilor visul de a-și duce la bun sfârșit misiunea și de a se afla într-unul dintre cele mai reprezentative locuri pentru un pasionat de robotică”, a menționat Gabriela-Nușa Cojocaru, profesorul coordonator al echipei heRObotics.

Echipa heRObotics este a șasea din cele 14 finaliste ale Concursului Internațional Zero Robotics, ce are ca scop programarea roboților SPHERES – sateliți experimentali de la bordul Stației Spațiale Internaționale – și se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa și Australia. Finala competitiției, organizată anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene ESA și Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA,  va avea loc pe 27 ianuarie.

Educația este unul dintre cele mai importante componente ale politicii de responsabilitate socială a BRD, focusându-se pe susținerea și dezvoltarea creativității tehnologice din România. Ca dovadă stau o serie de proiecte realizate de bancă pe parcursul anului trecut, sub platforma MINDCRAFT – development kit by BRD, adresată tinerilor și formulată ca un ecosistem de dezvoltare personală și profesională, care implică utilizarea tehnologiei și a inovației.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *