51 de proiecte înscrise în competiția Urbaniada

In cea de-a doua ediție a competiției Urbaniada, organizată de ING Bank și The Institute, au fost înregistrate 51 de proiecte ce vizează creșterea calității vieții în 6 orașe sau care își propun realizarea unor aplicații de mobil, a unor platforme online sau dezvoltarea unor tehnologii ce pot contribui la îmbunătățirea spațiului urban.
Lista cu finaliștii va fi făcută publică pe 30 ianuarie 2017, după ce se va încheia prima etapă de jurizare. ING Bank va oferi finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru a pune în aplicare proiectele ce vor fi declarate câștigătoare.

Proiectele înscrise urmăresc creșterea calității vieții în spațiul urban prin diferite modalități: eco-inovație, incluziune socială, lucrări de infrastructură, intervenții temporare, participare publică, spații comunitare sau spații verzi și recreative. Bugetele necesare implementării proiectelor variază între 15.000 și 100.000 de euro.

Jumătate din proiectele înscrise oferă soluții concrete și punctuale pentru diferite probleme ale spațiului urban din București. Opt proiecte propun soluții pentru Timișoara, șase pentru Cluj, cinci pentru județul Constanța și două pentru Brașov, iar șase își propun realizarea unor aplicații de mobil sau a unor platforme online.

În prima etapă, jurizarea se va face online, pe baza criteriilor: relevanță, impact, originalitate, fezabilitate, metodologie, buget și sustenabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *