Primaria Capitalei va achizitiona 600 de autovehicule noi pentru parcul auto RATB

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ieri doua proiecte de hotarare pentru innoirea parcului auto al RATB, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Prin urmare, consilierii generali au aprobat in unanimitate achizitionarea unui numar de 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie pentru transportul public din Capitala.

”Vreau sa va multumesc pentru dezbaterea si pentru votul de astazi. Impreuna am facut un lucru bun pentru bucuresteni. Am dovedit ca putem sa lucram deschis, constructiv, in interesul cetatenilor, dincolo de diferentele politice care poate uneori ne despart.  In scurt timp Capitala va avea un parc auto nou de care se vor bucura atat bucurestenii cat si turistii. Votul de astazi nu inseamna rezolvarea problemei, dar este un prim pas pentru combaterea traficului sufocant din Capitala. Acest lucru nu inseamna ca ne oprim cu achizitia de autovehicule noi pentru parcul RATB, ci vom continua pana la punctul in care vom putea sa afirmam ca transportul public in comun este o alternativa viabila pentru cetateni. Aceasta masura trebuie sa mearga in paralel cu prioritizarea si cu abordarea cu foarte mult profesionalism a problemei benzilor unice si, de asemenea, construirea de parcari la intrarea in Capitala. Nu trebuie sa inventam alte tipuri de solutii pentru ca ele exista, sunt masuri care s-au luat in toate marile capitale europene si au dat rezultate”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Mijloacele de transport in comun vor fi cumparate in cadrul unui program multianual cu o durata de 4 ani, incepand cu anul 2017. Banii vor fi asigurati din bugetul Municipiului Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *