MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat lista organizatiilor non-profit care vor beneficia de finantare in cadrul celei de-a opta editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Proiectele de terapie prin arta si terapie emotionala derulate cu acest sprijin, vor ajuta 870 de copii si tineri cu deficiente, boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. Fondurile alocate de MOL Romania pentru aceasta editie a Programului sunt de 300.000 lei. Dintre cele 19 ONG-uri castigatoare, 6 vor obtine finantare pentru prima data, in timp ce altele 13 s-au mai numarat printre beneficiari in editii anterioare ale acestui Program.
In cele 8 editii ale Programului MOL pentru sanatatea copiilor desfasurate pana in prezent au fost inscrise pentru finantare aproximativ 840 de proiecte, care ne-au impresionat prin calitatea lor profesionala. Mai important, insa, aceste proiecte ne-au aratat, in cele mai multe cazuri, povesti de succes si ne-au dovedit ca prin munca, perseverenta si daruire se pot castiga batalii care par altminteri pierdute din start, iar viata unor copii se poate imbunatati semnificativ. Prin sustinerea in continuare a acestui program, noi, echipa MOL Romania, dorim sa le transmitem atat specialistilor implicati in proiecte cat si celor afectati si familiilor lor ca nu sunt singuri, ca noi suntem alaturi de ei si ii vom sprijini in demersurile lor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.
Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bihor, Cluj, Harghita, Iasi, Mures, Neamt, Satu Mare, Sibiu si Timis. Proiectele castigatoare utilizeaza terapie prin arta – prin muzica, terapii corporale (prin miscare si dans), drama terapie, terapie prin metoda Phronetic; terapii ocupationale utilizand tehnici de art-terapie, de modelare a lutului si altor materiale organice; terapii asistate de animale, acvaterapie; terapii emotionale – prin basm, povestiri sociale, joaca, teatru de papusi si terapie umanist-experientiala; stimulare si integrare senzoriala, crearea unor materiale auxiliare didactice pentru copii nevazatori.
Lista proiectelor castigatoare poate fi gasita AICI