Canon și Crucea Roșie te indeamna sa petreci sărbătorile #selfieless

In cadrul unui proiect care susține faptele bune, derulat pe rețelele de socializare, oamenii au început să întoarcă obiectivele către actele altruiste și să posteze imaginile acestora folosind hashtag-ul #selfieless. Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roșii Române, s-a alăturat inițiativei #selfieless, inspirându-i și pe alții să demonstreze că bunătatea nu are limite.

Startul acestui proiect a fost dat de Canon Europe prin intermediul unei donații către Crucea Roșie – regiunea Europa, o organizație cu o tradiție îndelungată în programe dezvoltate în beneficiul societății. Ca parte a angajamentului în regiune, Canon România susține proiectul Banca de Alimente al Crucii Roșii Române.  Fondurile vor fi utilizate pentru achiziția de alimente greu perisabile care vor fi apoi distribuite persoanelor nevoiașe din mai multe județe din țară.
Campania #selfieless a convins oameni din toată Europa să facă fapte bune și să-și nominalizeze prietenii să le urmeze exemplul, având în prezent un reach de cca 49 de milioane de utilizatori.
Toate acestea se datorează persoanelor care s-au implicat în campanie și angajaților Canon, care s-au adunat pentru a face propriile acte de altruism, începând cu a le oferi prietenilor o pauză binemeritată prin supravegherea copiilor, până la voluntariatul în cadrul adăposturilor pentru persoane fără locuință.
“Sezonul festiv e un moment prielnic pentru a da înapoi comunității. Orice act de bunătate poate avea un impact major asupra vieții altcuiva, mai ales în preajma sărbătorilor. Prin urmare, ni s-a părut potrivit să invităm lumea să folosească camerele foto pentru a împărtăși sentimentul de bunăvoință. Este ușor pentru oricine să se implice.”- Lee Bonniface, Marketing Director, regiunea EMEA, în cadrul Canon Europe.

Pentru a te implica în cadrul proiectului, începe cu o faptă bună, realizează o fotografie sugestivă, posteaz-o pe rețelele de socializare alături de hashtag-ul #selfieless, și nominalizează trei prieteni să procedeze la fel.
Exemplele de acte #selfieless includ:

  • Plătiți prânzul pentru un străin
  • Donați sânge
  • Ajutați o persoană în vârstă să care cumpărăturile
  • Supravegheați copiii unui prieten sau ai unei rude, pentru a le oferi timp liber
  • Vizitați un centru local de îngrijire a bătrânilor și stați de vorbă cu rezidenții

Într-o lume în care se fac, în medie, 93 de milioane de selfie-uri pe zi*, mișcarea #selfieless transmite importanța și spiritul altruismului în preajma Crăciunului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *