Alfredo Seafood a lansat gama de pește de lux

Alfredo Seafood, marcă deținută de Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România, a lansat gama de pește de lux.

Gama de pește de lux este formată din trei tipuri de pește sălbatic, de o calitate deosebită: rondelele de somon de Alaska, fileurile de cod de Atlantic și fileurile de șalău african. Peștii sunt sălbatici, iar calitatea cărnii lor este una deosebită, cu o textură și savoare speciale. Peștele sălbatic de apă sărată este cel mai bun pește din punct de vedere calitativ, datorită faptului că nutrienții, vitaminele și oligoelementele conținute de aceștia sunt în cea mai nealterată formă. Aici se încadrează Somonul de Alaska și Codul de Atlantic. Pe de alta parte, șalăul pescuit în lacul Victoria este un pește de apă dulce, dar este un produs foarte apreciat de români datorită asemănării cu șalăul de Dunăre, pește cu carne albă și fără oase, produs care în România se mai prinde doar foarte rar. Elementul comun la aceste trei tipuri de pești este faptul că sunt sălbatici (de captură), iar carnea lor este superioară tuturor celorlalte soiuri crescute în sistem intensiv (acvacultură), chiar și a peștelui de acvacultură crescut în condiții bio.

Imediat după ce sunt pescuiți, peștii sunt procesați în doar câteva ore, uneori chiar direct la bordul pescadorului (“frozen on board”), iar apoi transportați pe rute maritime și terestre, în așa fel încât să ajungă la depozitele Alfredo Seafood în cel mai scurt timp. Produsele obținute astfel poartă denumirea de “proaspăt-congelate” (“fresh-frozen”). Ele rămân la raft, pentru a fi cumpărate, între o lună și trei luni din momentul congelării, ceea ce le deosebește de multe dintre preparatele congelate ce se găsesc pe piață la ora actuală. Un produs poate fi consumat timp de 24 de luni de când a fost congelat, iar multe preparate sunt păstrate la raft până la finalul acestei perioade.

“Cel mai important lucru pentru noi a fost și va rămâne să aducem pe mesele românilor pește și fructe de mare de cea mai bună calitate. După peștele ultra-proaspăt, lansat luna trecută, lansăm acum echivalentul său de calitate în categoria preparatelor congelate: gama de lux! Consumatorii au o anumită reținere când vine vorba despre produsele congelate. Dar sunt anumite tipuri de pești, de o calitate excepțională, cum sunt codul de Atlantic, somonul de Alaska sau șalăul provenit din Africa de Est care nu pot fi aduși de la asemenea distanță fără a fi în prealabil congelați. Metoda congelării pe vas de către profesioniști este cea mai bună modalitate prin care putem să beneficiem de carnea unor soiuri excelente, preponderent de apă sărată, păstrându-le nutrienții în cea mai bună formă”, a explicat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General Romfood Trading.

Peștele din nou-lansata gamă de lux a Alfredo Seafood provine din 5 țări aflate pe 4 continente diferite: codul provine din Islanda și Rusia, somonul din Alaska, iar șalăul din Tanzania și Uganda. Actualmente, Alfredo este singurul brand de pe piața românească care reunește toate aceste trei produse de top într-o singură gamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *