Vola.ro: 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie au ca destinație finală Bucureștiul

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru zborurile spre și dinspre România, spun statististicile Vola.ro. Cele mai ieftine bilete vândute în acest an au fost pe ruta București – Berlin, cu prețuri de la 6 euro. Încă din timpul verii românii își rezervă zborurile spre vacanțe în afară țării sau din orașele în care lucrează, spre București. Creșterea numărului de bilete de avion cu data de călătorie în luna decembrie, față de restul anului, depășește 40%. Aproximativ 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie, sunt bilete de inbound, care au ca destinație finală Bucureștiul. Conform datelor Vola.ro, cei mai mulți români care locuiesc în străinătate aleg să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă. Conform Vola.ro 45% dintre zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie. Decembrie este și luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. 80% dintre biletele de avion vândute pentru luna decembrie, includ cel puțin un bagaj de cală.

„Decembrie este una dintre lunile cele mai aglomerate în ceea ce privește călătoriile cu avionul. Colegii noștri de la call center asigură asistență 24 / 7 chiar și în perioada sărbătorilor, tocmai pentru că avem foarte mulți pasageri, în special în perioada 22 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017. Ne sfătuim clienții să își ia un minim de 3 ore pentru formalitățile de check in și controlul de securitate de la aeroport sau să verifice website-urile aeroporturilor de unde vor pleca pentru eventuale schimbări sau modificări. Noi suntem în permanentă legătură cu companiile aeriene dar și cu principalele aeroporturi spre care călătoresc pasagerii români, pentru a putea anunța la timp eventuale modificări”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Anul 2016 a fost un an bun pentru companiile low-cost, care au vândut bilete din România spre Germania cu prețuri foarte mici. Un zbor spre Berlin a început de la 6 euro dus-întors. În medie, călătorii au cheltuit 92 euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta București-Romă. Prețurile medii din capitală spre cele mai populare destinații din străinătate au fost: 129 euro pentru destinația Londra, 150 euro spre Madrid, iar prețurile biletelor pentru Paris și Barcelona au oscilat între 170-180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta București – Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de EUR, cu 3 zile înainte de data plecării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *