Faza II a proiectului The Office obține certificarea BREEAM Excellent

Faza a doua a proiectului The Office din Cluj-Napoca, dezvoltat de grupul de investiții NEPI și compania Mulberry Development, deținută de antreprenorul Ovidiu Șandor, a obținut recent certificarea BREEAM Excellent cu un scor de 80 puncte, cel mai ridicat nivel de certificare pentru o clădire din afara Bucureștiului și al doilea din România. BuildGreen a gestionat procesul de certificare. Certificarea BREEAM identifică The Office ca pe un exemplu de design sustenabil și demonstrează poziția de lider a dezvoltatorilor NEPI și Mulberry Development în transformarea industriei de construcții din România. The Office cuprinde trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de circa 60.000 m.p., situate într-o zonă centrală si s-a conturat ca noul pol de afaceri al municipiului Cluj-Napoca.

Odată cu încheierea acestei ultime etape, The Office va fi unul dintre cele mai mari centre de afaceri din oraș, unde vor lucra peste 5.000 de angajați. Printre chiriașii The Office se numără în prezent 3Pillar Global, Betfair, Bombardier, Bosch, Corporate Office Solutions (COS), Deloitte, Ernst&Young, HP, Leoni, Lohika Systems, National Instruments, TUI, Wolters Kluwer, Yardi, Yonder. The Office include o zonă de servicii şi de retail, în care îşi desfășoară activitatea operatorul de turism TUI, cafeneaua La Casa, Office Winebar si restaurantul Hugo. În prezent, sunt finalizate primele două clădiri din proiect – faza I și faza II – care totalizează o suprafață închiriabilă de 40.700 m.p. A treia clădire din ansamblu este în curs de construire și va fi finalizată în vara anului 2017.

„The Office este un proiect aparte, prin care ne propunem să oferim nu doar un spațiu excelent de lucru, cu un design superior și facilități de top, ci și un mediu modern și sustenabil pentru cei care își desfășoară aici activitatea. Am reușit să creăm în Cluj un spațiu de business inovator, pe care ne dorim să îl menținem la cele mai înalte standarde, astfel că această a doua certificare reprezintă un pas firesc în evoluția proiectului”, a declarat Marius Barbu – Asset Manager NEPI.

”Prin certificarea obținută, The Office marchează o dublă reușită – obținerea unuia dintre cele mai ridicate niveluri de certificare din România, dar și una dintre cele mai rapide evaluări din partea experților BREEAM, răspunsul lor neechivoc și prompt confirmând, practic, calitatea ridicată a dezvoltării și implementarea fără cusur a măsurilor sustenabile. The Office reprezintă cel mai modern spațiu de birouri disponibil în acest moment în Cluj-Napoca, realizat prin încorporarea reală a tuturor solicitărilor pentru un nivel ridicat de performanță energetică. Mai mult, prin poziționarea excelentă și accesul la numeroase facilități și mijloace de transport în comun, proiectul va da startul unei importante comunități de afaceri în centrul orașului”, declară Răzvan Nica, Managing Director în cadrul BuildGreen.

“Încă de la începutul acestui proiect am pus un accent deosebit pe performanța energetică, ceea ce se traduce printr-un avantaj competitiv concret: costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative pentru companiile chiriașe. Certificarea obținută, BREEAM Excellent, recomandă The Office drept cea mai verde clădire inaugurată până în acest moment în afara Bucureștiului și confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi, începută cu primul nostru proiect, City Business Centre din Timișoara”, subliniază Ovidiu Șandor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *