ANL a recepţionat 138 de locuinţe pentru tineri în municipiul Bistrița

138 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate în municipiul Bistrița (județul Bistrița-Năsăud).

Locuințele (43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Str. Subcetate (etapa III) şi sunt repartizate în trei blocuri (șapte tronsoane) cu regim de înălţime Sp+ P+3E+M (subsol parțial + parter + 3 etaje + mansardă).

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud, au mai fost finalizate 1.062 de apartamente în cadrul programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localitățile Bistrița (635 de locuințe), Năsăud (58 de locuințe), Beclean (251 de locuințe), Feldru (32 de locuințe), Dumitra (12 locuințe), Lunca Ilvei (32 de locuințe), Maieru (24 de locuințe) și Livezile (18 locuințe). În acest județ se mai află în construcție 16 locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Prundu Bârgăului.

De asemenea, în anul 2016, au mai fost recepționate, în același județ, 21 de locuinţe sociale pentru comunitățile de romi, în satele Jelna (7 unități locative) și Budacu de Jos (14 unități locative) din comuna Budacu de Jos.

Aceste locuințe au fost construite în cadrul programului-pilot Locuințe sociale pentru comunitățile de romi, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Agenția Națională pentru Locuințe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *