AFI Park: Rată aproape maxima de ocupare pentru toate cele cinci clădiri

AFI Europe România a semnat noi contracte de închiriere pentru peste 6.000 mp de spaţii de birouri în AFI Park 4&5, finalizând anul acesta închirierea a 19.000 mp în clădirile de birouri.

Cei mai noi chiriaşi ai clădirilor sunt furnizorul de servicii de IT&BPO, Hexaware Technologies, nou intrat pe piaţa din România, companiile americane Asentinel, specializate în soluţii pentru tehnologie, şi BullGuard Software, care activează în domeniul securităţii consumatorului. De asemenea, Endava România şi-a asigurat un spaţiu adiţional pentru sprijinirea planurilor curente de extindere, alături de compania internaţională de nutriţie Wellness Center powered by Herbalife care şi-a deschis aici cel mai mare centru din Bucureşti.

“AFI Park, parcul de business de 70.000 mp închiriabili din portofoliul companiei, se apropie de atingerea unei rate de ocupare de 100%. Cel mai important lucru de menţionat este faptul că cea mai mare parte din contractele de închiriere pentru AFI Park a fost încheiată fie cu companii nou intrate pe piaţa din România, fie cu chiriaşi actuali care se extind, ceea ce arată puterea pieţei din birouri din România şi, totodată, pachetul valoros de facilităţi şi specificaţii tehnice pe care îl oferă birourile noastre. Experienţa pe care am dobândit-o prin dezvoltarea acestui proiect ne va ajuta în viitoarele noastre dezvoltări din segmentul de birouri: AFI Tech Park, situat în zona hotelului J.W. Marriot, şi AFI Offices Braşov, adiacent viitorului centru comercial AFI Braşov, care suntem convinşi că vor deveni proiecte de referinţă pe piaţă”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Compania multinaţională Hexaware Technologies a închiriat 1.100 mp de spaţii de birouri în AFI Park 4&5, în timp ce Asentinel, furnizor de top în domeniul managementului cheltuielilor pentru telecomunicații (Telecom Expense Management), a devenit operaţional pe o suprafaţă de 1.000 mp. Compania BullGuard, specializată în securitatea cibernetică, securitatea mobilă, protecţia identităţii 24/7 şi cea pe reţelele sociale şi un pionier în securitatea IoT (Internet of Things), se va reloca, extinzându-se cu 1.500 metri pătraţi.

Pentru activități de sport și nutriţie, precum și evenimente, s-a deschis Wellness Center în AFI Park 4&5.

Endava România, companie care livrează soluţii inovatoare pentru lideri globali în finanţe, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, retail şi turism, cu aproape 600 de angajaţi în Bucureşti şi peste 2000 în toată România, îşi continuă extinderea în parcul de afaceri, prin închirierea a peste 3.000 mp în noua clădire de birouri, ajungând la un total de 9.000 mp de spaţii închiriate.

Clădirile AFI Park 4&5 au o suprafaţă închiriabilă de 32.000 mp si oferă specificaţii tehnice excelente, cum ar fi o suprafață a unui etaj curent de 3.000 mp, multă lumină naturală, o dispunere a rețelei electrice şi de HVAC conform nevoilor legate de spaţiile de lucru.

Toate clădirile din parcul de business sunt construite pentru a fi “verzi”, sustenabile, fiind certificate LEED Gold. De asemenea, toţi chiriaşii din AFI Park beneficiează de o reducere a consumului de energe şi apă cu 40%, în comparaţie cu o clădire de birouri obişnuită.

Proiectul îi ajută pe angajaţii companiilor să economisească timp, beneficiind de o ofertă de retail diversă în centrul comercial AFI Cotroceni (care se află în stadiul de extindere pentru a ajunge la o suprafaţă închiriabilă de 87.000 mp), adiţional spaţiilor comerciale de la parterul clădirilor de birouri, fiind situat într-o zonă cu trafic redus în orele de vârf.

AFI Europe România a început construcţia proiectului AFI Tech Park, un parc de business clasa A, amplasat în apropierea hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului României, precum şi dezvoltarea proiectului cu destinaţie mixtă de centru comercial si cladire de birouri, AFI Braşov, situat în centrul oraşului Braşov, care va include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp şi 20.000 mp spaţii închiriabile de birouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *