Wizz Air anunta cea de-a 27-a baza la Varna, in Bulgaria

Wizz Air a anunţat astăzi deschiderea celei de-a 27 baze a companiei, la Varna (Bulgaria), de unde va efectua zboruri cu o aeronavă nouă Airbus A320, începând cu 21 iulie 2017. Deja deservită de zborurile companiei, Varna va reprezenta cel de-al doilea aeroport din Bulgaria unde compania Wizz Air va avea bază operațională.

Din postura de lideri ai pieței aeriane din Bulgaria, suntem încântaţi să anunţăm cea de-a doua bază WIZZ din ţară, la Varna. În 2007 am avut primul zbor Wizz Air de la Varna în 2007 şi de atunci am transportat peste 500.000 de pasageri pe rutele noastre cu preţ redus şi am stimulat industriile de aviaţie şi turism locale. Prin stabilirea unei baze operaţionale la aeroportul din Varna creăm un număr de locuri de muncă locale în cadrul companiei dar şi  prin intermediul partenerilor noştri de afaceri şi generăm, în acelaşi timp, şi mai multe oportunităţi de călătorii la preţuri accesibile către Bulgaria. Mai mult, extinderea masivă a reţelei va permite unui număr mai mare de clienţi să viziteze Varna prin intermediul tarifelor noastre reduse, ceea ce va însemna beneficii suplimentare pentru economia locală. Echipajul nostru dedicat din Bulgaria va asigura o experienţă de călătorie excelentă pentru fiecare pasager care călătoreşte cu WIZZ la bordul noii noastre aeronave Airbus A320”, a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air.

Înfiinţarea bazei din Varna atrage o investiţie de 98 de milioane de dolari din partea WIZZ, care va crea 36 de locuri de muncă directe în cadrul companiei. De asemenea, operaţiunile desfăşurate la bază vor contribui la economia locală şi vor sprijini în acelaşi timp locuri de muncă în aviaţie, transporturi şi turism.

Noua aeronavă va creşte la şapte numărul de rute de la Varna. Zborurile noi WIZZ vor lega Varna de Dortmund şi Munchen Memmingen în Germania, Eindhoven în Olanda, Larnaca în Cipru şi Milano Bergamo în Italia. Frecvenţa popularei rute Londra Luton se va mări la 10 zboruri săptămânale. În 2017, Wizz Air va avea peste 380.000 de locuri scoase la vânzare pe rutele sale din Varna, reprezentând o creştere de 260% de la an la an.

Primul zbor Wizz Air de pe aeroportul din Sofia a avut loc în 2005 şi, de atunci, compania a devenit lider pe piaţa de transporturi aeriene din Bulgaria.

În ultimele 12 luni, încheiate la 30 noiembrie 2016, WIZZ a transportat peste 1,7 milioane de pasageri pe rutele sale cu preţ redus către şi de la cele trei aeroporturi unde operează în Bulgaria: Sofia, Varna şi Bourgas. În Bulgaria, operaţiunile Wizz Air din acest an vor sprijini peste 1.200 de locuri de muncă în industrii conexe.

Ca semn al recunoaşterii dezvoltării companiei şi al serviciilor excelente de la bord,  WIZZ a fost recent distinsă cu premiul „Sky Award” fiind compania aeriană low-cost numărul unu la nivel de preferinţe în Bulgaria.

În 2017, cu această nouă aeronavă, Wizz Air va avea opt aeronave alocate în Bulgaria – 7 la Sofia şi 1 la Varna – şi un echipaj de peste 300 de angajaţi aflat în permanenţă în serviciul clienţilor săi. Reţeaua WIZZ din Bulgaria constă acum în 43 de rute, incluzând şi o rută internă între Sofia şi Varna.

Wizz Air sărbătoreşte anunţul lansării bazei sale din Varna cu o reducere de 20% pentru toate zborurilor către şi dinspre Bulgaria. Această ofertă este valabilă doar astazi şi înseamnă economii şi mai mari atât pentru clienţii din Bulgaria cât şi pentru vizitatorii ţării. Locurile pot fi rezervate începând de la 19,99 euro/39,99 leva până la miezul nopţii, pe site-ul wizzair.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *