Kaufland România se afla în topul celor mai doriți angajatori din industria de retail

Kaufland România se numără printre cei mai doriți angajatori din industria de retail din România, potrivit Topului celor mai doriți angajatori,  recent publicat de compania internațională de cercetare Universum Global. Studiul este primul realizat pentru piaţa din România și are la bază un eșantion de peste 10.000 de studenţi.  Astfel, Kaufland România ocupă prima poziție în clasamentul companiilor din industria retail, segmentul food (supermarketuri, hipermarketuri) din Topul celor mai doriți angajatori, categoria Business/Commerce.

Rezultatele studiului au arătat că echilibrul dintre viața personală și profesională joacă cel mai important rol pentru studenții care se află în căutarea unui job, urmat îndeaproape de obiectivul de siguranța locului de muncă.

Kaufland a reușit să se poziționeze în topul companiilor din industria de retail, segmentul food, din România, nu numai în ceea ce privește atragerea de talente în rândul persoanelor interesate de a avea o carieră în retail, dar și în ceea ce privește modelul de succes al businessului. Fiind în continuă expansiune la nivel național, recrutarea unui număr mare de angajați pentru fiecare magazin nou și crearea unei strategii integrate de brand de angajator a asigurat poziția Kaufland România în topul celor mai celor mai doriți angajatori din industria de retail din România.

Recent, Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori la nivel local, a anunțat decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2000 lei brut cu tichete de masă, remunerație ce poate ajunge în funcție de vechime și până la 3.800 lei brut, cu sporuri și tichete de masă, dar și acordarea unei zile de concediu de odihnă în plus – măsură ce va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

Studiul Universum Global este realizat anual în Europa în rândul studenților pentru a stabili care sunt cei mai doriți angajatori la nivel național, anul acesta fiind prima ediție organizată pentru România.

Tot în 2016, Kaufland România a primit certificarea internațională ca Top Angajator acordată de Top Employers Institute din Olanda. În calitatea sa de organizație independentă, The Top Employers Institute întreprinde anual un amplu proces menit să auditeze și să certifice companii de top din întreaga lume care demonstrează cu succes că asigură condiții optime angajaților săi în vederea desfășurării activității și atingerii obiectivelor de performanță. Kaufland România a îndeplinit anul acesta performanța de a fi singura companie din industria de retail căreia îi este recunoscut statutul de Angajator de Top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *