EFdeN a ajutat 87 familii să îşi reducă costurile de iluminat cu 80%

Weekend-ul trecut echipa EFdeN a parcurs străzile din cartierul Rahova, București, și a vorbit cu oamenii despre cum pot reduce consumul de energie. Aceștia au ajutat 87 de familii să își schimbe becurile tradiționale cu becuri cu LED, ce au un consum cu 80% mai redus, ajutându-i să scadă considerabil factura la energie electrică.

Cu cateva săptămâni înaintea venirii sărbătorilor, EFdeN a derulat campania socială de promovare a sustenabilității și a eficienței energetice prin care a oferit posibilitatea oamenilor să cunoască beneficiile iluminatului cu LED şi să își schimbe în mod gratuit vechile becuri ineficiente cu incandescență.

Campania a fost desfășurată în parteneriat cu distribuitorul de soluţii de iluminat eficiente energetic, iluminat ieftin, care a oferit cu generozitate noile becuri cu LED, această acțiune aliniindu-se la viziunea acestora de a eficientiza energetic spațiului construit.

“Ne dorim ca oamenii să conștientizeze că micile schimbări de genul acesta fac diferența şi că împreună putem transforma orașul nostru într-unul mai eficient. Înlocuirea becurilor cu incandescenţă cu becuri cu LED este un prim pas pe care fiecare dintre noi îl poate face pentru a reduce consumul de energie si impactul asupra mediului. Becurile cu LED au o durată de viață de 3 ori mai mare decât becurile tradiționale, ajungând să lumineze până la 50.000 de ore, fapt ce contribuie la reducerea considerabilă a cantității de deșeuri provenite de la becurile uzate”, a declarat Ana Maria Ghiţă, membru EFdeN.

Recuperearea investiției în iluminatul cu LED se face în mod normal în aproximativ 6 luni, dar, prin acest demers, investiția din partea oamenilor o reprezintă chiar becul vechi dat la schimb. Acest demers va contribui în următorul an, la reducerea amprentei de CO2 cu 2,4 tone, becurile cu LED având un consum mult mai mic de energie și un impact redus asupra mediului.

Becurile uzate colectate de la familii în cadrul campaniei vor fi refolosite de către studenții din cadrul echipei. Aceștia vor organiza workshop-uri de reciclare creativă prin care vor da o nouă viață becurilor, sub formă de cadouri de Sărbători, realizate manual din materiale naturale.

Iluminat ieftin, parte a Habitat Energy, fondat în 2008, își propune să ofere soluții pentru eficientizarea energetică a spațiului construit, cu obiectivul de a livra sisteme integrate, sustenabilitate și inovație în casele românilor. În 2012 a susținut PRISPA, echipa României la concursul Solar Decathlon din Madrid.

EFdeN este o echipă de studenți de la arhitectură, inginerie, comunicare și management care a reprezentat România în finala competiției de case solare Solar Decathlon Europe din 2014, în Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente.

În prezent, locuința EFdeN este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România ce poate fi vizitat la adresa Bd. Pache Protopopescu, nr 66.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *