ANCOM: Consumam in medie 0,5GB de internet mobil in fiecare luna

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicatia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului mediu de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil din Romania, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

Cifrele indica o crestere de 50% a consumului de internet pe mobil realizat lunar de utilizatorii romani in semestrului I al acestui an, comparativ cu semestrul de raportare anterior, ceea ce ne arata ca exista in continuare o cerere sustinuta pentru tehnologii mobile de ultima generatie, care permit viteze superioare de transfer de date”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare, ANCOM.

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 499 MB trafic de internet mobil (fata de 336 MB in intervalul de raportare precedent), trimite 73 de SMS-uri nationale (dintre care 59 in retea proprie si 14 in afara retelei) si apeleaza in medie 262 de minute de pe terminalul propriu atat in retea (177 de minute), cat si in afara retelei (85 de minute).

Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste in fiecare luna 38 de minute in retea si 30 de minute in afara retelei, traficul mentinandu-se constant fata de perioada anterioara (semestrul II 2015).

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania in semestrul I al anului 2016, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea ofertei cautate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Folosind aplicatia Veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie si internet fix si mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimarile de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a pretului. In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii.

Veritel.ro este un instrument independent si necomercial dezvoltat de ANCOM in beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din Romania. Accesul la aceasta aplicatie este gratuit si nu este conditionat in niciun fel, utilizatorii avand acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicatii din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *